Thursday, November 16, 2006

x faham!!

ENTRY INI BERLABEL 18SG!!( SANGAT GARANG)


aiyarkk..
saye cakap saye tak boleh ... sbb ada halangan yg tak dapat dielakkan...
halangan tu bukan ditetapkan oleh saya..
halangan itu dari kampeni yang beri saya duit setiap bulan..
walaupun saye selalu marah2 dan tension dgn boss saya..
tapi saya hanya seorang pekerja...apa boleh saya buat...
bukan selalu pun saya kena kerja pada hari weekend..
hari weekend saya selalunya meriah dan ceria dan penuh dengan enjoy...
mana laa saya tau pada weekend saya merancang untuk lakukan aktiviti lain saya kena kerja..
apa? ingat saya suka kerja di hari weekend..
aduhh.. weekend adalah hari yang di tunggu-tunggu oleh saya...
oleh itu.. betullah apa yang dikatakan malah dalam ayat QUran pun ada termaktub ..

"Manusia merancang dan Allah juga merancang. Dan Allah adalah sebaik-baik perancang" - [Al-Anfaal:8-30] -- amik dari .

mmg le kta dah plan..dah janji.. dah ape sume.. tapi dh memang kte tak dapat... nak wat cane kan.. so kalau kte plan.. dan kte dapat ape yang kte plan.. syukur la.. arkk.. speachless... tetibe aku rase tangan aku gigil semacammm!!! haihh...... =(

8 comments:

yanie said...

ko marah aku ke?
ko benci aku lah ni..
takpelah..
nak buat camne..
aku mintak maaf ..

Yanie said...

takde lah pulak niat hati aku nak sakitkan hatiko
apatah pulak secare sengaja..
kalau ko terasa hati aku mintak maaf banyak2.. dr hujung rambut sampai hujung kaki..
mintak maaf..
kadang2 mulut aku ni jahat..
sorry
after this aku lebih berhati2..
sorry again

eina.. said...

alerr....
aku PMS same nih.. jerawat dh ade satu.. mane de venci...heheeee....ditambah pulak ngn keje.. hee.. aku maafkan.. aku pun same gak.. sensitip sangat...
ari sabtu mai lepak umah aku.. kta begurau senda... =)

darkwan said...

Kadang-kadang kan, benda yg kita dapat adalah balasan dari apa yg kita buat.

Ko kan selalu mengular kan. Hak hak hak. Kalau hari-hari mengular 2 jam, satu minggu bekerja = 10 jam. Jadi pada hujung minggu kena la tampung. Tu pun sebenarnya bertuah tau sebab dah la kita dah mengular, diberi peluang utk keje hari Sabtu utk tampung workload pada hari biasa tu - pastu dibayar elaun kerja lebih masa lagi ..

Lagi satu, katakanlah ko tak OT, katakan ko nak riang ria di hujung minggu ni .. ko boleh gerenti tak ko akan hepi? Ko boleh ramal yg hujung minggu ni akan jadi macam yg ko nak? Tak kan. Kalau jadi perkara lebih buruk .. ? Bayangkan la sebentar. Masa tu ko akan cakap ...

"Alangkah baiknya aku pegi berbakti di pejabat untuk membuat kerja lebih masa. Perkara buruk pun tak dapat. Elaun pun masyuk .... "

.
.
.
.
.

Bagaimanapun, aku setuju yg majikan tidak sepatutnya memeras pekerja .. ehe ..

eina said...

hehee...

Darkwan: Bagaimanapun, aku setuju yg majikan tidak sepatutnya memeras pekerja .. ehe ..


aku sangat2 menyokong dgn pendapat ko tu..

mengular?! erkk.. bukan 2 jam satu ari..yang sebenarnye 2 jam je aku keje dlm satu ari.. lagi 6 jam aku jadi ular sawa... =(
iskh.. betape jahatnye aku ni..lantas.. aku mengisafi diri....
=(

mzrh said...

erm...wiken ni kite jumpe ek...ek yanie ek..eina ek....
:D

eina said...

ahh yanie..ek...
ala... ko bace ni kan,ko reply balik tau.. =)

Adzmi Idham said...

...huwaaa.... apa bising bising nih... oghang nak tidoq laa... hampa ingat pasar mlm kaa... gheja tetap gheja... tapi mao ikhlas maa... betoi dak? =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails