Monday, November 27, 2006

sambungan FriDay - a bad day!

---------------------------------------------
ape ehh saye nak cite..


ekceli wiken yg lpas adalah wiken paling sedih aku rase..jumaat tu dah dlm dilema dah... then ari sabtu tu tejadi satu kejadian yg amat menyedihkan between me and my fiance..sepatutnye aku xleh pkir yg bukan2 pasal die..aku kene pecaye kan die..mane la aku tauuu akan tejadi bende yg tak elok kt die..mase tu plak kredit aku lgsg xde.. yg boleh aku buat hanyalah hantar sms jerk..dn sms aku pulak mase tu..memang agak menyakitkan hati jugakla..maybe sbb aku frust tak dpt pegi reen tunang..dh dekat kul lima petang dia masih belum smpai lagi..heh..aku ni dh la "peghongoihhh" maksudnye mcm panas baran la...begituuu...bak kata ' KnK ' ...pastu baru aku teringat yang aku boleh redeem point Hotlink.. sekali cek aku leh redeem 1point aje, terus aku kol.. mase tu dia pun dh mengamuk jugak.. tgh2 becakaap talian teputus..terus aku anta sms.. "org on da way gi sana.."..aku amik masa tak smpai 15minit untuk besiap.. drive dgn jaya dan lajunya, sll aku nk ke USJ tu dlm mase 30-40 minit laa...tapi kali ni aku rase kurang dr 30 minit, smpai aku sndiri menggigil.. bukan aku yg gigil sgt.. tapi stereng kete begegar.... smpai je depan umah aku hon.. sejap je die pun keluaq.. ngn muka ..hehhh... mls nk described..pas tu gi mkn.. nasi goreng Shiraj yg RM2.50.. langsung tak becakap..diamm.. muka memasing mmg lawak jugak arr...

pastu dh abih mkn aku ajak dia balik..gi antar dia dpn rumah..masa nk turun, die sua tangan nk salam... mase tu aku dh xleh nk tahan lagi.. air mate aku turun dgn lajunye... * babak-babak drama swasta yang selalu aku tak suke tengok* sekali aku yang melakonkannya.. bukan melakon kan tauu.. die dgn naturalnye jadi.. kan abg kan??? mlm tu balik umah dh ok balik dah.. dia mmg pandai pujuk arr.. tapi ttp hari sabtu ygmenyedihkan... =(

ahad dh ok balik dah.. semuanya berjalan dengan lancar... ...
sebenarnya apa yang terjadi ada hikmahnya..


4 comments:

mzrh said...

drama swasta ek..
ihikhik..
**pandai ketawakan org aku nih, kang sendiri rase baru tauuuuu..**
:P

kucing tu mcm cantik la bulu dia...muke jek mcm tak best...
**muke eina camtu ke jumaat tu?**
hehe...

eina said...

ho ohh.. :D

lagi dasat kot!! :P

DopWang said...

Berusaha Dan Amalkan Menjadi Perangai Nabi

Di dalam batu ada api, jika tidak diketuk batu itu tidak akan mengeluarkan api. Di dalam diri manusia ada perangai Nabi jikalau tidak diamalkan tidak akan mendapat seperti perangai Nabi.

Pada zaman dahulu manusia menggunakan batu untuk menghasilkan api bagi tujuan memasak dan memanaskan badan. Jika tidak diketuk batu itu tiadalah api di zaman itu. Semua manusia mempunyai peluang untuk menjadi seperti perangai Nabi dengan syarat beramal dengan kuat dan betul. Tiada lagi cara lain untuk menjadi seperti perangai Nabi

Di masa ini, pekerjaan dan ujian di sekolah, untuk mengamalkannya bukanlah satu perkara yang mudah, hendak dirasai sebenar-benar kesusahan, barulah batu yang berlumut dapat dibersihkan. Kebanyakan manusia tidak boleh mengubah perangainya dengan serta merta, berbeza dengan perangai Nabi yang semulajadi dengan hatinya yang gembira tanpa paksaan. Ujian di dalam kehidupan manusia pasti di rasai sama ada cepat atau lambat sahaja.

Rasa tembikai sedap dan manis bergantung pada benihnya. hasil buah tembikai baik ataupun tidak bergantung pada benih sewaktu di tanam. Jika manusia yang tidak pernah merasai kesusahan, apabila kesusahan itu datang, dia akan menjadi kelam-kabut. Hendaklah menganggap kesusahan memang telah ada pada diri manusia barulah dapat hati yang gembira dan tenang menghadapi hal tadi.

- petikan Kesedaran Yang Mulia

eina said...

Hi Dop,

Time kasih atas ceramah mu pada hari ini...saya amat terharu dan menghargainya..

Noted!

Thanks and Regards,
Azlina
RT

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails