Tuesday, August 04, 2009

..15months..at 7th Aug...



lama x cita pasal anak dara kecik saya ni kan...
latest apdet aira..
  • gigi kapak sudah teserlah 2 batang...
  • gigi bawah baru nmpk cam beras jek.. (maklumla.. org baru ada gigi..mak dia yg excited lebih..)
  • dah pandai nak jalan2 ..pepagi sblm masuk keta nk anta pegi taska..sure nak jalan2 dulu...balik taska pun xnak masuk umah terus..nak jalan2 depan umah dulu...
  • kamus bahasa Aira: nanakk.. nennen.. deeddee..mama.. eyooo(hell000)...petu(sapa tu atau apa tu) ni baru mlm td ckp..ball(dah ada 2 ball besar n kecik) .. bear... arp!! (smbil angkat tangan mcm marah orang).... tey.. (Ok..).. tekkk.. (cantek..)
  • biasa kalau dgn org xkenal dia akan diam dan buat muka sombong ..bla dh nak balik baru nak senyum atau nak ramah2 dgn orang
  • kuat merajuk ..suka bwk diri kat tepi tangga... klu marah dia.. nnt dia p lepak kt tangga duduk mcm tgu bas (cute sangt duk kt tangga cam tu)
  • pandai amin(salam) ngan orang.. n kiss.. selalu nk anta dia p taska nnt dia salam n kiss mama ngan daddy.. masa ni rasa kembangg hati.. :P
  • makan ikut mood laa... kekadang selera bukan main..kekadang buat sepah lantai ja....yang pasti nak suap sndiri dan ada pinggan sendiri.. kalau dia dh xmau nnt dia ramas makanan dlm pinggan tu..tengok pun geli..:P


  • klu nk kuar umah.. dia sndiri pilih kasut.. kasut bubble gummer putih tu atau kasut crocs dobot pink dia tu...
  • etc..etc..(suma apdet dia sya gumbira..)

Alhamdulillah.. saya bersyukur dengan apa yang saya ada hari ini..Aira pun lately dah kurang demam dan batuk.. seingat saya aritu laa yg kat SDMC dia batuk teruk tu..almost 3 months dh.. syukur sangat2.. sesema pun dh lama xkena.. semoga Aira sentiasa sihat dan cerdas!!

btw.. saya telupa nak check bila next chek up after 12 months yg MMR tu eik? (hikss.. mls nak check kad kesihatan..kena cr dlm file dlm stor.. :) )

15 comments:

kinna said...

mcm zulfa jgk perangai aira!

DYLA said...

cek utk inas masa 1 thn 3 bulan. so inas next month. aira bulan ni la kots.

byk dah dia pandai....bih kurang la aira ngan inas ni..

MeL said...

aira da nmpk sgt mcm big girl! mcm2 dh pandai ye..comeiii je anak dara ni ;)

-yani- said...

aira pandai senyum malu2..
hehehe
comeyy jek

mama auni firdina said...

alala,tomei aira ni..

cayang aira,bday aira ngn auntie sama la..7th may..nnt leh celebrate sama2 yer

mama aira,cane leh lupe check up aira seterusnye??kene cr blk buku checkup ni..hehehhe..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

x silap lepas 3 bulan..baru last week cucuk nuha mmr :D gigi kapak nuha memang obvious sangat dan sangat sakit owh nenen kena geget :(

Farah said...

byk jugak bahasa baru dlm kamus bahasa ayra hahaha..happy 15th months old ayra!

mazrah said...

"kuat merajuk ..suka bwk diri kat tepi tangga..."

yang ini kami tau dia ikut sape. hihihi...

*hugs*

eiNa said...

kinna: heehee.. sama jek derang nih..

dyla: klu jmpa derang sesama sure borak bahasa kta xpaham kan...
next check up after 3months ke?bulan ni la Aira nye check up..

Mel: tq.. cam big girl kan.. bla jln ngan dia kekadang xmau pegang tangan dah.. :P

yanie: aira senyum malu2 cam mama dia x? hahaaa...

mama auni: ye ek? nnt leh celebrate sama2..
buku check up dlm store ktorng bru pndah..

elis: okeh.. so after 7 hrbln leh bawak aira check up..ngam2 lepas 3 bulan dah...

farah: heehe tu laa.. kekadang xpaham gak apa yg dia cakap tuu.. :P

eiNa said...

mazrah: syt... diam2 la.. :p

Nazneen Shafika said...
This comment has been removed by the author.
Nazneen Shafika said...
This comment has been removed by the author.
Nazneen Shafika said...

best tgk prkembangan anak kan? ilman dah leh disuruh2..tolong ambik remote jap, tolong buka tv jap, tolong tutup pintu jap,amik pampers jap..time ni lg best tau..senang keja mama dia.hehehe..
emm cuba eina bg aira minum scott emulsion tuh..utk kuat antibodi n cegah penyakit..ilman alhamdulillah, dia jarang sakit dah bila minum tu..lg jimat dari kena ambik ubat kat klinik..n kita pun tak la risau sgt bila dia asyik sakit je.

eiNa said...

ika: hehee...sikit lagi time Aira plak kena buli.. skang baru phm sket2.. xleh buli sangat.. ah..Aira pun minum scott emulsion oren tu.. tu yg dh kurang deman n batuk tu...

Magnificent Moments of Life said...

aira sudah besar....teringat masa sasha still a baby....

CUTE AIRA...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails