Tuesday, November 09, 2010

lets go to the zoo...


i want to see kangaroo..
(eh, tp kat zoo negara kangaroo mcm takde jek.. ke aku tak jumpe?)

okeh, di hari depavali kami beraya di zoo.bawak cik Aira Irdina melawat haiwan2 ..
suka sangat sebab dia dah kenal macam2 animals..
dah tahu elephant, zirafah, tiger, lion, siap buat bunyi lagi..
aku rasa umur ni la kut paling sesuai bwk ke zoo...
kalau bawak baby2 macam x kenal animals lagi kan..
kalau bawak bebudak yang dah besar, macam2 laa pulak nanti.. :P

so lets layan our pics at zoo 
masuk2 je terus amik gambar ngan zirafah n elephant..


 pastu jumpa burung yang tengah selak kain dia.. jumpa emu, dan mouse deer 

jalan lagi jumpa si tapir,dan lion yang beristirehat atas "singgahsana" dia.. kan raja rimba u olls..

jalan2 amik gambar..jalan2 amik gambar..maklum la xyah pakai kodak.. :P

ni lagi pelbagai spesis haiwan.. ehehe


kengkonon kat safari yek.. tgk suasana nya..


 see.. sungguh kool mr. bear =)

penat jalan, kita rehat jap. bawak bekal roti n kaya, n air vitagen..

paling best masa tgk hypo neh.. bila pengawal dia panggil "kibuuu.... n combi.. " dedua ekor keluar dengan gagahnya.. takut weh derang datang dekat kita.. size dah la "badak " dengar dia jalan... gedebuhh..gedebuhh.. seriau.. 
Aira sampai suh enjak kebelakang sbb takut tengok sgt besar...
but memang puas hati.. sape nak bleh beli makanan dia.. RM3 untuk keledek n bleh feed badak dengan tangan sendiri.. 
aku takut dia telan tangan je pasal mulut dia besaaqq oooo...

sambung lagi tgk haiwan2 lain... 

nak balik.. pi last visit dekat cik Gajah n cik Zirafah..



dan... gambar2 sengal kami sekeluarga.. =)


okeh.. bye2 zoo.. dah nak balik.. outing yang berfaedah untuk Aira n yet sangat penat lepas tu..
balik umah tdo tebongkang 3 orang kami.... 


daaa~~

ps: dedulu p zoo time dating ngn dd ckp lagi 3-4 thn kta datang dengan anak yek.. so we oll dah tunaikan.. :)

6 comments:

Anonymous said...

serious pegi zoo penat. tapi seronok kan?? erm, pergi zoo johor je tak penat.kuikuikui.. :P

Anonymous said...

that was me, eina.

-mzrh

kinna said...

cdgnye nk bwk anak2 pegi zoo gak cuti hrtu..tp 'terbalik' kampung plak..

mekchu said...

baya aira ni mmg masa yg betul.. dulu bawak najmi dia kecik lagi.. x de perasaan.. hahaha.. kalo skang dia dah pndai menghargai.. ekekeke.. aira naik gajah betul ke pelesu tu?

lily lotus said...

pagi2 aira datang rumah dia cakap tgk elephant..ekekeke..

Diyana Zulkifli said...

donut tingin jg nak bawak anak2 .tp itula..pk penat.cancel.nak tunggu ali boleh jalan la dulu,baru bley wat lawatan tgk binatang2 di zoo cam kak ina neh..hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails