Monday, January 15, 2007

p i l i h a n ..

susahnye nk buat pilihan...
actually aku didalam dilema.. to go or not to go..
bile buat cam mzrh suh list down ape yg baik dan ape yang tak baik nye aku x bole nk list kan.. =(

positive
1. more exposure(aku leh belajar byk bende...not only for IT recruitement)
2. career enhancement( dah masuk kampeni gini for sure market value utk diri aku naik kan??)
3. world wide company( skang MNC kampeni je..belum world wide..bezanye kampeni skang owner NGek Ngek..yang tu US kampeni)
4. more benefit( for sure... incentive ade 3 pakej.. by team.. by individual and also KPI)
5. salary (jump about 600 from my basic..just imagine that.. but huiyooo xde efek pun sbb jauh...!!)
6. provide a training( mmg bagus utk memajukan diri sendiri...kalau nk harapkan pegi training sndiri mane mampu..nk harapkan kampeni skang bg training.. ntah ler labuu....aku hanye semut merah aje kat kampeni skang,title position pun ade tulis jr..jahat sungguh!! tu pun selepas aku mintak utk career path aku..baru derang nk kasi..)

negative
1. jauh maaaa (kalau by feb derang pindah ke midvalley dekat sikit ar)
2. company org putih..(english aku hancur cane nk ckp slang US ar)
3. tekanan keje..( mmg tekanan arr... kalau xsalah aku saturday pun keje..)
4. mesti lagi banyak keje.....( huwaa..tak de la mase aku nak melahu)

aiyakk.. from the list that i wrote down tentula jawapannye behijrah kan.?tapi.. mampukah aku?
bile pkirkan balik kemampuan aku..agak takut jugak sebenarnye..
aku pun tatau cane aku leh selected for this position dgn exp aku yg seciput ni..(xsmpai 1year dlm recruitement.) ngn 1st interview wat kat san frasisco ampang point.. x mcm interview pun mulenye..just sembang2... tukar2 idea.. tp die byk tanye la...
2nd interview kat opis die d medan tunku.. ngn Operation Manafer..Susan (minah salleh yg seksi...) xbyk bende dia tanye..cume tanye ape aku buat.. bape aku dh closed... cite derang nye planning..derang nye style recruitement..mmg bagai langit dan bumi.. dn on the way balik (mase bas bawak aku jalan2 di sekitar bukit damansara..aku tepk..adekah aku akan terpilih..hehh... tak kisah la dpt ke x, dpaat baru pk nk pegi ke tak..) skang pulak mase nye untuk aku pkirkan..NAK PEGI KE TA NAK PEGI!!!!!!

haihh~~~dah 15 Jan ..hanye lagi beberapa hari saje lagi abah ngn mak nak balik.. heppi nye.. =)
xsabar nk jumpe mak dan abah..

ouhh..1 lagi maasalah aku..
kain nikah - biru nila(very light blue)
wedding reception 1 - maroon (umah pempuan)
wedding reception 2- light purple(umah laki)
hantaran pempuan - kaler ape sesuaiii???? adekah maroon?? biru??? atau maroon + gold..
adehh... ni pun masalah aku ni.. weekend ni aku akan find out the solution la..haiyakk..
kompiushh alredi.. =(

ok la... ttfn

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails