Wednesday, October 06, 2010

bersediakah kami?

bersedia untuk apakah? hikhikhik..gelak gatai.  mengada sket..
kan dah ramai dah pun menambah ahli keluarga kan..bila orang tanya aku.." "bila nak tambah adik aira?" "when is the next one?" .. aisehh.. cemana aku nak jawap neh.. tapi standard jawapan aku ialah:-

1. "nantila.. bagi Aira besar sket..  "org cakap.skang kan dah besar..dah 2 thn lebih..
2. Aira masih merap .. pi mana pun nak sendeng nak melekat dengan mama.. - sbb dia xdak adik la dia duk merap saja..
3. Aira pun duk bahasa dia baby lagi.. -baby nak mantok la..baby nak pi giant..baby nu..baby ni...
4. masih terasa kengerian c-sect.. -kekadang gatal2 lagik..
5. belum puas main dengan Aira..
6. belum R E A D Y lagi .... - sebab aku kan bunting pelamin gitu.. mana dan santai2 pas kawin..pi becuti ka..pi vacation ka... tetiba terus lekat.. tetiba terus ada baby.. tetiba tido malam kena bangun 3kali bancuh susu.. adeyyhh..  so.. aku nak honeymoon dulu laa... boleh?! 

apapun rezeki anak Allah yang bagi.. aku tak menolak rezeki.. =)

ps: time Aira dulu aku tak test pakai ni pungg.. Doc yng tolong test bagi kat aku..muahahaa..

15 comments:

mzrh said...

lps I bersalin, u sambung pulak ye. Aminn... hikhikhik...

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...
This comment has been removed by the author.
♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

hehehe cam ada apa2 ja ni

kinna said...

sy pon dok tgg gak..bila la aira nk dpt adik ni..zulfa dh nk msk 2 adik dah thn dpn..hehe

ann @ hatiberbunga said...

setuju! ;)

eiNa said...

mzrh: insyaallah.. thn depan2 pun lps u besalin gak kan.. :P

sue: xdak apa2 lg..org sekeliling duk betanya jaa.. :D

kinna: wahh... zulfa mmg kak long la..aira baby lagi neh..camnaa??kuikuiikuii

ann: ahakss..

Mrs.R @ Emi said...

sama laa..asek ditanya soklan tu je skrg nih..dahla ramai kwn yg br bersalin...geram plak tgk bb kecit2 ni..tp tu la..rasenya tgu sket lg la..

Diyana Zulkifli said...

kak ina jgn tggu lame sgt.heh

iBu ZulFaQar RayYaN said...

salam kenal.selalu jadi SR blog nih.tapi terpanggil nak komen sebab mama aira yang no. 6 tuh..bunting pelamin..samala dengan saya tak sempat semua...hihi..

eiNa said...

emi: kte serupa... =)

donat: huhuu.. baik cikgu!!

ibu ZR: salam kenal..wahh..sy ade SR..:P tu la kan..kte yg bunting plamin ni xsmpat nk bemanja2..smpai peknen pun doc yg tlg testkan positif xsdar kata diri dh peknen..hehee

Lin said...

aku pun bunting pelaminan..tu sbb cam ala2 pk panjang sikit nk 2nd tu.teringin sangat dah..so now berserah je..

lily lotus said...

ok lagi tu 2 tahun...ly ni nak masuk 5 tahun dah sikecik tu..hihi..insyaallah tahun depan kot plan nak tambah..lagi peninglah mak ly..hiks

mekchu said...

isshhh... mcm blur...
tu gmbr google ke gmbr kat bilik air sendiri... nak wish congrate nnti tersalah paham lak..

tp rasa2 betul ehh aira nak dpt adik.. rezeki kan.. alhamdulillah.. doakan mekchu pulak..

eiNa said...

lin: kan? xpe..ade rezeki kta terima yek... :)

lily: abam asiff dh 5thn ok dah tu.. bleh ada adik dah.. ;)

mekchu: aisehh..tu gmbr cik gugle..tk mentioned plak kt situ kan.. blum msanya lagi..:P

Elyn said...

hihi sama la kite eina..... anak masuk je umur 2 thn org dh mule tye bile mau tambah daaaa. layan kan jeee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails