Tuesday, October 05, 2010

rumah dan tangga..

eh..jangan salah paham.. aku bukan nak citer hal rumahtangga aku.. tapi perihal rumah yang kami duduk.. tengok kengkawan seangkatan ramai dah beli umah.. aku bila plak nak beli umah neh.. cecita memang dah ada..tpi bukan this year la kot.. sbb this year dah tambah asset che Tam..
iskh..tetiba tepikir..baik aku beli umah dr beli keta kan.. haihh..xpe2..
man-man orang cina cakap.. jangan tamak dan gopoh.
take time..survey dan survey dulu..
umah yang aku duk skang ni memang dah best dah..
rasa nak je tanya owner .."dato' nak juai x umah dato' neh.." mai kami beli boleh.. :P

ni umah 1st kami duduk.. Jan 2008-June 2009. kat PUJ 2.


bebetul depan deretan kedai2..
masa kami menyewa disini..owner dia ada tanya.. u tak mau beli ka..
tapi masa tu, aku baru nak stabilkan ekonomy kan.. so aku pun tolak.. tpi series..umah tu dekat ngan kedai , dekat ngan Surau dan dekat dengan taman permainan..
 kalau aku duk situ lagi, sure hari2 pegi makan jalan kaki jerk,tetiap petang Aira pegi main kat taman jek..

ni hall kami..
serba simple seadanya..mana ada sofa.. maklumler..orang baru kawin..dah tu,before tu duduk ngan kakak aku kat bangi kejap then baru menyewa sendiri..
masa aku masuk umah ni..aku preknen kan aira 4-5 bulan rasenye..
curtain pun ehsan dari mak aku..

pastu sikit2 tambah keperluan .. beli sofa 2 seater jerk.. :p
sebab kami memasing kecik..2 seater pun ok what..
masa tu tak de plak nak pikir tetamu datang nak duk mana kan.. hehee..
dinding pun kosong jerk.. xde nak  deco apa langsung..
 tangan hotlink tu pasai nak cover kesan perabot org before tu duduk..
so aku lekat ja tapak tangan tu..

then, July 2009 kami pindah ke umah skang.. kat PUJ 7..
sikit demi sikit..
..sampai ler skarang ..



dah pun penuh...

 ruang makan kami.. 


tempat lepak petang2 kami..

even bukan rumah sendiri lagi.. 
tapi mesti la kita nak rumah kita sempurna kan..
sekarang Alhamdulillah..aku rasa rumah aku dah best..
walaupun apa yang aku ada  tak sehebat mana..
...my home sweet home...

9 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

aku pun tak sabar nak beli rumah.asyik menyewa ajer tak kemana..duit pun habes gak..

Elyn said...

jeles tgk org dh ade umah sendiri.... i ni pun lom nyewa. lai sadis!!

Salina Inzaghi said...

rumah penuh ngan meynan aira hehehe

♥MAMA♥ said...

sememangnya umah kite adalah syurga dhati kite dcc family tersayang...waaa comey dah tu umah eina ;-)

kinna said...

melambung-lmabung la hrga rumah skrg..survey elok2 la..syok ade umh sendiri,kan..huhu

mzrh said...

betul eina...jadikan best & sempurna dengan apa yang ada :D

eh, bila la nak sampai umah kamu nih...

eiNa said...

elis: umah skang cantik2 kan.. dr bayar duit sewa yg makin naik,baik invest kt asset sndiri jugak..

elyn: i pun jeles.. xpe,marilah kita berusaha kearahnya..

kak nani: salah satu sudut dah penuh dengan menan dia jek.. :P

eiNa said...
This comment has been removed by the author.
eiNa said...

mama: yer.. umah kita adalah terbaekk!!

kinna: tu laa,bca blog kinna pun nak beli umah sebijik lagi eh..syioknyer...

mzrh: ahh...nanti kamu dtg melawat ngn baby tau..huhuu..bkn kami yg pgi melawat baby ke?:P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails