Monday, December 27, 2010

tukar susu...

memula time Aira baby2.. start minum FM kami bagi dia susu Lactogen 1.. semangat Alhamdulillah badan dia.. gebus yek..lengan dah mcm michellin dah ha...



pastuh susut sket badan dia sbb batuk bekahak sampai masuk sepital kesahnya... then terus tukar susu ke Enfa.. tapi kejap je minum enfa.. xserasi dengan dia..


tukarr lagi ke Mamil Gold.. lame dia dengan Mamil Gold nih.. setahun lebih la kiranya..  but now.. sempena dengan tahun baru.. (ecehh..ada kena mengena ke azam baru dengan susu?).. Aira akan bertukar susu lagi... ke......




susu nih... Alhamdulillah.. testing dia macam ok jek..bleh la tukar ke susu Dugro plak..  nak ke 3tahun punya step terus tp umur x cukup lagi..kang terbesar sangat plak..



so far.. Aira ok je la ngan susu nih,. beza banyak tuh.. mamil 1.6kg(dlm tin) = RM85.00 selalu kalau beli time offer dalam 72, dugro 1.6kg(tin) baru 30 lebihhh jek.. beza banyakk woo....  

4 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

my nuha dari mula -sampai skang, pakai jenama yang bawah sekali tu.Alhamdulillah, gagah perkasa dan banyakkkkkkkkkkkk akal dan mulut jugak..hahaha

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

klu berak ok..x kembung kira oklah tu.. aira dah besar buleh dah tukar susu biasa pun..

maryam dulu pun minum dumex tp dia sembelit terus tukar ke sustagen sampai la ni.. al-hamdulillah dia serasi ngan susu tu...

kinna said...

syoknyer tgk badan dia dlm gmbr 1st..geram ok! zulfa start umo setahun minum susu dutch lady smp skrg..jimat! hehe

mekchu said...

hahahaha.. itu lah susu najmi sejak berhenti breastfeed dulu.. dumex dugro honey tak pernah tukar2.. so far x de masalah,.. berak semua ok.. harga pun murah... selamat dia selesa ngan susu tu..hahaha.. nnti masuk 3 thn ingat nak tukar susu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails