Tuesday, May 24, 2011

Aira dan Sports Day - Part 2

kan dah cakap ada part-part..
nasib la kan, sebab ni je modal aku nak update blog.. :P

selesai saja nyanyian negaraku dan bacaan doa, ada acara pembukaan dari kakak-kakak umur 5 dan 6 tahun.


menari lagu no body-no body but you!

time ni lagu drift - fast n furious plak...

sebelum acara sukaneka bermula, Aira sempat breakfast roti.. 
tapi makan pun dua kali giigit je.pastu tak nak dah.


okei.. teacher dah suruh masuk barisan sekali lagi.. acara dah nak bermula..

Aira masuk 2 acara,ring of fire dan dragonball
  

ring of fire.. bawak ring masuk ke dalam cone.. 
daddy tolong support lagi.. 
tapi bila dah start lari.. Aira senyum saja.. bangga nih..
lari laju tinggal kawan rumah hijau dan kuning..
dapat tempat pertama.. yeayy!! 

ini boy nangis sudah.. tak mau lari.. teacher pujuk pun x jalan...
yang kelakarnya, bebudak 3 tahun mostly menangis..
temasuk la Aira.. nasib baik Aira nangis kejap je..:
kalau sapa yang tau gaya Aira nangis kompemm pengsan nak tunggu dia ok..
sebab tu la daddy duk pujuk Aira sebelah tu..


kalau dengan mama panic dah .. =P



game ke dua - Dragonball..
masuk ball dalam baldi...

get set..

lari lajuuuuuu.. dengan confident ..


pusing balik.. 


yeayy... game kedua pun menang nombor satu!
well done Aira.. besar nanti bleh jadi athlete macam mama yek..
main netball,hoki segala mak nenek main.. 


habis acara untuk 3 years, terus bawak Aira ke playground belakang tu.. baru dia rasa release n tak stress..



ni game untuk 6 years, mancing itik..


cucuk sate...

game untuk bebudak transit.. skipping with ballon.. adehh..kesian aku tengok bebudak nih.. susah kut nak skipping sambil kepit belon...

penat sorak dan main.. makan dulu...

game untuk parents plak.. sori, mama and daddy tak join .. 
Daddy x sama size dengan daddy2 orang. dan mama malassss.. :P




last sekali.. baru acara penyampaian hadiah..
panggil semua budak 3 tahun dulu..

tempat pertama bagi acara 3 tahun.. 
AIRA IRDINA..
wahhh!!! mama terus tolak Aira kat teacher...




muka bangga mak pak.. haha.. 


dan tak bleh blahhh..
muka anak yang balik umah cium medal tak berhenti2...

ps: tahun depan Aira baru 4 tahun. nampaknya banyak tahun lagi la Aira join acara sukaneka cam gini yekk..
pss: hopefully pihak TDE dapat memperbaiki segala kelemahan di tahun akan datang.. aapa pun teacher2 memang sporting dan best!! 

5 comments:

mazrah said...

future athlete nih.. :D

kenape yg 3 tahun nangis? tak paham...

lily lotus said...

wahh congrates aira! eh jangan lupa datang wedding adik lily ekk, kitorang semua rindu kat aira :)

eiNa said...

thank u mazrah...

3 tahun nangih sebab derang masih takut2 dengan org ramai. ada gak yang nak menempeng kat mak pak ja..

eiNa said...

tq lily..lama tak nampak lily n fmly skang..atuk pepagi pun jarang nmpk dah.. bekampung di seremban ke skarang...

mekchu said...

suka sangat baca.. dah bg link kat papa-jit jugak soh dia tgk aira pandai ber sports.. teringin nye nak tgk anak sendiri bersukan gaya ini..

2-3 tahun nnti mmg aira lah bolot semua hadiah.. baru 3 tahun dah boleh kalahkan senior..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails