Monday, September 04, 2006

hati yang tenang.. hati yang senang..

alhamdulillah...
semuanya berjalan dengan lancar dan jayanya.. walaupun banyak cabaran dan dugaan ....

merdeka dah lepas...smbut merdeka kat dataran putrajaya..
tengok bunga api...sambil becerita kenangan-kenangan zaman dedulu...
zaman jahat B jadi geng mat rempit...zaman aku jadi budak nakal kat KMK..budak bongek kat UTM..enjoy n relax sangat rasa.....
malam tu B tdo kt umah aku, kat Bndr Baru Bangi...shian B tdo bawah..tp takpe..ade selimut satin kan?Hehee... skang ni selimut satin dah bertukar TUAN!!!
esoknya..(hari merdeka)
balik kampung ngan bas ekspress....letiHHHhhHH!!!!
seghik je rase balik kampung ngn bas.. (menyebaiiii)
sblm bas jalan pun dh jadi insiden berebut tmpat duduk..nasib laa aku beli tiket direct ngn kaunter P&O.. so ktorang laa yg dpt seat tu..kalau aku bli kat kaunter lain kompem xdpt balik kampung aritu...sepanjang pejalanan tu ok jer..
sbb penat..kami tdo jerrkk spanjang jalan....
smpai kat Butterworth..bas benti drop passanger..dlm hati best gak naik bas ni..laju ja..
kul 4 dh smpai btrwth..tp..kuaq je dr Btwrth.. singgah kat TEMPAT BASUH BAS!
hahhh!! aku rasa cam x pecaya jerk... pakcik driver bas tu btau kami smua yg DIA NAK BASUH BAS!!biaqq betuii.....suma yg dlm bas tu dh bising2..aku ni pun bukan laa angin baik sangat..dgn MACHO DAN POWER nya aku sound pak cik tu
aku: pak cik nak basuh bas skarang jugak ka???
dreba bas: ya la... sat ja.. bukan lama pun..tu laa org melayu..tak boleh nak sabaq sikit...yg kami bawak 120km/j... tanggung risiko kena speed trap.. bukan nak terima kasih..
aku: tak kan nak basuh "la" kot pakcik??ghamai ni ada dlm ni...(dlm hati duk tahan sabar je lagi..)
..dia xjawap aku kata,.terus dia blahh....
kami yg dlm bas ni..tepinga-pinga...nmpk laa snow- basuh gheta...air..mencurah-curah kt cermin tingkap bas..dlm hati tuhan ja yang tauu(bangang punya dreba!!!!!).. dia nak balas dendam.. pas kuaq dr butterworth slow ja dia bawak..siap singgah d pehentian...makan2...hisap ghokok..sbb nak sakitkan hati kami..especiallly aku..sbb aku yg mula caghi gaduh ngn dia..pastu..B aku tughun sound pakcik tu lagi.. tp slow talk arr..smpai ja kat SP kami dorang buat jahat kat bas tuu..hehee...seat bas tu bemandikan AIR 100PLUS...amik kau pakcik bas..nak menganiyai pengguna lagi...-----hehh----

hari-hari di SP...
Jumaat.. hari mengecat rumah...B pun dtg tolong cat ghumah jugak.. ghumah aku dh betukar kale.. dah jadi ceria.. mak abah happy jerk.. nk kenduri?! =)
sabtu... jalan2 kat CS ngn Sp Plaza.. cr baju n sandal.. menyebai jugakk...sbb apa yg aku nak suma tak dapat...gaduh ngn mak pasai curtain!! masa p ngn aku lain..masa beli lain..sedehhhh aku..ngadu kt B..masa tgh ckp tpon ngn B abh dgar...ngan abah aku skali report kt B yg aku gaduh ngn mak ...mlm tu jugak B smpai umah ngn moto...abah aku senyum lagi..tanda puas hati yang anak dia dpat peneman hidup yang sgt bertanggungjawap....
ahad.. mak abah gi kursus intensif haji..xdak org nk amik..B dtg jmput,.bawak balik umah dia..
erkk.. jumpa mak ayah B.. lunch kt umah B..hurmmmm.. so nice...bila dgr mak B ckp kat mak dia(opah B).. "ni Azlina..bakal menantu Kamariah..." masa tu...hati rasa kembang-kembang..mcm ada bunga2 tumbuh,ada rama-rama terbang atas kepala...ada angel...
baju dlm talam pun dh tunjuk kat kedua-dua parents..both of them dh setuju.... =)
xde bantahan dr memana pihak..insyallah.. 28 Oct 2006...

balik ke BBB(Bdr Br Bangi).... dgn hati yang tenang...dgn hati yang senang...


selamat bulan September...

2 comments:

Adzmi Idham said...

aik... tak dak pon ceghita baih melepak kat sg besi... kan ceghita menyebai jugak... hehee... =D

norazlina said...

alamak....tetinggai arrr...:P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails