Tuesday, March 24, 2009

...KaLau...

bz...bz..bz....

maklum ler...saya update blog kat opishh (hurmm... bukan curi tulang ekk.. curi2 masa saje..)..
wiken lepas kami sekeluarga balik kampung... last balik SP masa raya haji!! huhh lama gila x balik kampung.. bukan lupa daratan tau.. (cover diri sendiri).. tp masa raya cina bulan 2 ari mak ngan abah mai KL seminggu... pas tu... minggu berikutnya MIL n FIL pun mai umah 2 hari... so, dpt laa depa jumpa cucu depa kan...



bulan 3 yang macam2...
awal bulan - pi JB, kenuri mazrah - che hi rosak..
tengah bulan - Aira demam campak - 2minggu xpi sekolah, mak mai tolong ngasuh...
tengah bulan - tuan umah call cakap tgh cr potential buyer for that house.. secara x langsung mcm kitorang pun kena start cr umah sewa lain.... (malasnyaa nak pindah randah...haihhhhh)
tengah dkat2 ujung bulan - balik SP,pi Jitra...Jamy kawin... che Bu plak rosak...
waarghh..mcm2 nya tejadi bulan ni... dugaan dan cabaran sungguh!!

milestone Aira...setelah 10 bulan lebih...
sungguh teruja kalau cita bab development dia..

- kalau kata..
"baby.. bammm sini..." smbil tepuk2 bantai.. nnt dia landing kepala dia tak kesah kat mana janji sentuh bantai sket.. waaa... sungguh kagum saya!!!

-kalau kata
"baby... lenggang lenggang kangkung..." nnt dia buat lenggang mcm lenggang saloma tuh!!! huhh.. lagi sekali saya kagum dengan dia!!!



- kalau kata..
"baby.. pok amai-amai..belalang kupu kupu...." nnt dia tepuk tangan.. (dengaq la bunyi tapak tangan kecik tuh pekk pekk pekkk).. sangat2 saya kagumm!!!!

- kalau kata..
"baby.. gimme 5.... smbil angkat tangan nak 5.. dia pun sua tapak tangan kecik dia tuh!!! comel sungguh... lagi betambah kagum saya...

- kalau kata....

"bye bye... laju je tangan dia kepak2.. nak bye bye..

- kalau kita..
buat2 belakon nak nangis... smbil cebek kan muka..."dia pun cebekk muka dan terus nangis.." sungguh emosional sekali...



- kalau kita..
siap2 pakai baju cantik.. pakai tudung.. dia dh mula kalut.. peluk kaki mama daddy.. takut kena tinggai....



-kalau dia..
lapaq/ dahaga.. merangkak p dekat meja makan..smbil..nenennnn nennennn..

-kalau dia...
nangis.. mammma.. mamma.... (kalau nmpak mama).. kalau nampak daddy.. deddeee...deedddee...mintak kita dukung kan dia..

-kalau dia...
ngantuk.. dia akan bg syarat..tonyoh2 mata.. pastu mulut bising2 la..daddaa..babbaa...tetttett...pastu diam...skali tengok dah telentok.. hehee...



dan banyak lagi kalau.. kalau nak cerita semuanya tak termampu saya nak cerita.....

sungguh..sungguh saya terharu dan excited bila dia paham apa yg kta suh dia buat...
Alhamdulillah... syukur saya atas amanah yang diberikanNya...



saya byk gambar nak upload.. tp keadaan belum mengizinkan...
so saya upload award mother of the year..from Jiey - mama Rayyan dan Azza mama Ayril.. since saya pun dah nak genap 1 tahun menjadi mama....









1. Admit one thing you feel awful about (involving being a mom). Once you have written it down, you are no longer allowed to feel bad. Remember you are a good mom!
- kadang kadang bila saya letih saya sangat “malas” dan penat nak layan baby..tapi bila tengok dia panjat2 perut saya dan peluk2 saya sambil cium2.. terus ilang rasa penat itu…


2. List 7 things you love about your kids, you love doing with your kids, or that your kids love about you.
-Seperti update di atas: sume saya dah describe dulu then baru saya baca syarat2 award nih.. heheee… abaikan 7 list sbb saya rasa suma saya suka dan sayang apa yang dia buat walaupun kadang2 saya geramm… dan penat.. tu laa namanya MAK!!

3. Send this to 8 other moms of the year that deserve a reminder that they too are the best moms that they can be. Remember to send them a note letting them know you have selected them, and also add a link to your post that directs people back to the person who nominated you.

1. Linda- mama Qareena Dayana Natasha aka shasha
2. emi – mama emily
3. sue – mama maryam
4. yanadzul –
5. Tiara – mama Ayra
6. zuha – mama adeef
7. ena – mama Adam

8. semua mama yang baca ni… we are the best mom!!!



4 comments:

Salina Inzaghi said...

halemek...ni yg jeles nih..bila plak kite ni nk jadik ibu :p~

Magnificent Moments of Life said...

Wow, kagumnya saya, u rmbr sasha full name....

cayang eina

eiNa said...

kak nani: tunggu akan tiba masanya!! tu laa..taweenn cecepat..kekekekee...

Linda: ishh mesti laaa ingat!!! :D

Daddy Aira Irdina said...

...kalau kita kat, buat & apa2 mcm dikatakan memang baby aira buat tp satu saja... "Aira mai sini..." baby aira tam mao dengaq. dia paling tengok jap then pi jugak main tempat lain, hish... gegham aih...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails