Wednesday, March 04, 2009

jalan-jalan JB @ wedding mzrh

aktiviti last weekend:
jalan2 pegi JB.. huhu.. lama gile aku tak p JB, last sekali arituh adalah ari Konvo thn April 2005?(lupa la plak...) kali nih pegi wedding my kawan baik Puan Siti Mazrah.. pejalanan pegi bejalan lancarr.. kitorang betolak dalam kul 10 lebih n sampai JB kul 3 lebih, jalan2 pusing pusing cari Hotel Seri malaysia(thanx to Mazrah)
Alkisahnya jalan2 raya di JB agak mengelirukan pada aku laaa yang buta jalan dan tak penah explore jalan2 nih.. nama jalan pun UNIX..kekeee..ada satu jalan tu nama jalan kebun teh?! (macam kat Cameron).. ok, pas check in.. perut terasa sangat laa laparnya.. blum lunch kan.
so we oll kuar balik cari makan kat kedai2 tedekat.. senang kira makan kat KFC jek.. (masa kat KFC ade segerombolan kanak2 ntah dari mana naik main kat playground/playgym dalam KFC tuh... derang siap makan sisa2 customer yang tak abih.. kesian plak tengok derang nih.. masa ktorang dh nk balik, hubby dengan pemurahnya.. bagi minuman kat derang ..punya la derang seronok dpt drinks yg still penuh...pakat berebut minum plak)...
malamnya... konon nak p Danga Bay.. (sekali lagi.. kami ni buta jalan)..kekekee... n tambah plak KETA BUAT HAL!! hampehh... cita2 ku tak kesampaian... Che Hi meragam plak.. alternater rosak.. so setiap kali nak start kena smbg batery dulu.. sekali lagi enche dmint jadi mc gaiberrr... nak start bukak bonet sambung wayar btry baru start... air cond pun buat hal.. haihh..dugaan betul Che Hi tuh.. dh dengar2 ura ura dia nak kena let go.. mula la buat hal... maka.. melepak laa kami di dalam bilik hotel yang dingin dan sungguh enak untuk buat taik mata...
ke esokan arinya..ari kenduri nih (Ahad) sbb takut btry keta kong , enche dmint tepaksa cari workshop tedekat.. pi beli batery baru.. nasib baik la driver teksi tu baik hati.. dan familiar ngn tempat tu.. so dia bwk hubby pegi beli btry kat workshop yg agak murah harganya... pomen2 sket, betolak ke umah Puan Mazrah.. happynye mama dpt jumpa mzrh..

Aira beposing ngan pengantin, =)

gedebuk gedebakk lepak kat umah mzrh.. (kami dh buat mcm umah sendiri pun..) mmg sporting derang.. Aira siap pinjam buaian anak sedara dia la.. then follow p dewan... makan2.. amik2 gambar.. petang terusss balik...

bye bye Johor.... bila laa nak dtg lagi... tak sempat pun bawak enche dmin melawat tempat belajar aku.. tempat nak terjun tingkap...(ahaksss.. sapa tauuu jangan dok banyak komen...) tempat rempitt... tempat skodeng.. tempat dating..(tak pi pun tak pa..kekeekee..pasai ni dating ngn org len)

us with pengantin, alamakk.. kantoi mama ngan daddy pakai selipar jek..konon nak pakai sandal/kasut bila dh sampai.. tp ngan kelam kabut keta rosak.. terus kuar dr keta ngn selipar ..hehee..
insyaAllah kalau ada rejeki, pasti aku datang lagi JB!! (cheh.. macm JB tu kat UK plak..jauhhh la sangat nun di selatan...)

10 comments:

hailmi said...

aku tertunggu2 ko buat n3 psl mazrah kawen..dpt gak tgk gmbr mazrah kawen..da selamat dia jd puan mazrah..

eiNa said...

mesti laa buat...lambat sket psl aku byk keje arr..best..dpt la jumpa kwn2 lama balik Tomme, Zuraifah ngan Rushdy,Shima , Fana... msa aku dh dalam keta baru nmpak Is ngan awek dia ngan Anais..

yanie said...

aku pun sama..
ramai gak yg ko jumpe ek?

hailmi said...

is ngan awek?is ngan tunang dia la..aku tak tau pun is dr kl..klu aku tau,aku follow je dia

Anasfadilah said...

dulu saya tinggal di jalan kebun teh itu :)

Salina Inzaghi said...

huhuhu tgk hangpa eja nama kwn hangpa kat sini..tingat kat budak black belt payroll dulu huhuhu sedey..rindu jadik colleague dia

weeh eina~
si aira ni muka makin nakal ek

eiNa said...

yanie: tu la.. masa ni laa leh jumpa kengkawan blk..

emi: is dah tunang ek? lama aku xonline ym xdak org hapdet gosip2 tebaru...

dilla: ohh ye ke.. sy bepusing2 jalan dlm jln kebun teh itu..hehee..

kak nani: tu la.. msa recruite Mazrah account kta dulu sangatla mengingatkan sy pada kwn sy siti mazrah jugak.. tak ramai org nama mazrah ni.. mazrah black belt tu ada dimana skang? dia resignd pun xsempat jumpa sya tauu..absconded..kekeee..

Salina Inzaghi said...

budak black belt tu selamat bahagia ngan co baru kat bukit damansara...dulu kami selalu gi mkn kat sana sbb pi jumpa dia la hihi

btw...alternator rosak tu, baik pi tukar cepat2...idak mmg abis bateri keta dia mkn...mana larat nk tukar bateri selalu (akak dh kena dh-tak sampai sebuln kena beli bateri baru)

Aku Bukan Bidadari said...

Akak aira..
naper eh muka kita macam sama eh? hi i hi hihi ayra x sabar nak besar macam akak..

mazrah said...

thanx for coming eina!!!
aira takmau dgn kite.. memula nampak mcm malu2.. pastu bile dukung dia, masham aje muke dia..heehee..
sorry ye aira gebu, aunty mazrah tk dpt layan aira.. panjang umur, kite jumpe lg nnt yek.. ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails