Thursday, September 03, 2009

..cerita posa pulak...

asyik excited cite pasal raya je aku nih...
posa pun excited gak..
alhamdulillah thn ni aku kuat sikit dr thn2 lepas...
balik keja msh lagi laghat masak....baru sekali je rasanya aku ke PARAM..
yg selebihnya adalah masak sendiri...
menu yang aku masak adalah bertukar2...
kekadang nasi + lauk pauk ( mcm lauk pauk byk gila je kan.. tp ekceli lauk plg byk 3jenis je..)
kekadang mee / kue tiau / bihun / spagetti /makaroni (ni blum lg tp dh plan) dll...
agar2 aku buat x jejas pun..hampeh betui.. xsukses ke daddy.. haha.. aku buat agaq2 laici je pun.... dh posa kan..so tak reti nak bajet manis dia lagu maana...
uhh..tetiba teringin nk buat kek batik mazrah dulu..(mazrah resepi sudah ilang masa kte pndah dulu....)..

sahur as usual.. msk nasik then goreng!! sedap dan ringkas..
kekadang tebabas maggi saja..hehee.. seb baik sungguh laki ku ini tak banyak songeh..
mcm pg td.. sll aku bangun masak nasi pukul 4 lelebih... tp pg td tah cemana tebabas..leh smbg tdoq.. sedaq dh pukul 5.. masak nasik mcm dah x sempat... makanya mee maggie cepat dimasak sedap di makan...

slalunya lepas bebuka..lepak2 jap pkul 8 lebih baru kalut nak sembahyang maghrib.. dah tu baring depan TV.. terus zzZZzz.. huhuu.. sungguh aku kekenyangan lepas bebuka... kekadang sian si Aira.. dia syok nak main lagi aku plak dh ngantuk.. dia main la sowang2.. dgr sembang ngn lori ..ngan mainan2 dia la.. smpai dia dh ngantuk bebetui.. dia mai panjat aku or daddy dia..tepuk2 muntot tu.. jap tu terus tdo..

alaahaii.. baik betul anak mama nih... sonok main gelongsor kat playground... :D

7 comments:

LiTtLe m3 said...

ui... relax betul ye kat A** skrg ni... leh update2 ekekekeke :P

eiNa said...

baiti eik.. :D
boleh la tahan... ada masa gak update.. TA punya hal xkan bleh rilek la..

MeL said...

hehe samalah kita..kdg2 terbabas maggie tk sahur. cian aira mama tido awal. yela letih kn pose ni. kdg tu ngantuk sbb perut da kenyang :)

FIESYAH said...

masak sendiri baru puas kan! rase nikmatnye berpuase ngan masakan sendiri...kadang tu bln2 puase ni masak main2 campak je...tup2 sedap lak plak...he..he...

Elyn said...

hambai sakan nak raye ni.... entry berturut soping!!! jeles i taw!!

mzrh said...

rindunye pada megi...cepat diamsak sedap dimakan.. hehe..

eina, nak eh resepi tu? kite cari dulu yek, (pun tak ingat katne.hihi). nanti ai emel kat yew.

Aku Bukan Bidadari said...

isk...rajinnya! tiara belijer ..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails