Thursday, August 05, 2010

Aira 1st hair cut

yer..betul.. lepas 2 tahun 3 bulan, ini adalah 1st hair cut Aira secara official tau.
before this, aku hanya trim rambut depan dia je.. rambut belakang kan curly2 so aku tak pandai nak gunting2..
tpi ari isnin lepas, balik keje.. dengan aku yg beserabut rambut dh panjang.. rasa kusut masai ..ajak daddy p gunting rambut.. tujuan utama gunting rambut mama... tapi alang-alang Aira dah ikut n nak raya,, aku pun gunting rambut Aira jugak.. samakan yang belakang tu..

ingatkan dia nak nangis dan duduk tak diam.. rupanya Aira adalah sangat baik ye.. kagum aku.. tegak je dia duduk.. orang suh tunduk dia tunduk.. pastu muka control nak senyum tak senyum..ahaks.... aku stand by je belakang ...dia nk pegang dia ke..
dah siap gunting, berlari satu kedai plak sementara tunggu turn aku...

memang puas hati ngn servis kedai gunting rambut nehh!

9 comments:

kinna said...

sy ptg sendiri je rambut zulfa..mmg senget benget sbb dia tanak dok diam..sibuk nk kutip rmbt dia yg jatuh..huih!

e.l.i.s.s.m.i.e said...

wah pandainya dia..my nuha pun ala2 pjg gak kt depan tu , bila ntah nak potong rambut .

alyyani said...

eina, kt mana gi bawak aira gunting rambut? nak gi gak ni. muka aira tuh tau dah. stone je. nak senyum tapi mcm tak nak kan. heheh.. gud girl aira. steady je time potong rambut. :)

mekchu said...

hehe.. baiknye budak nih.. kalo aira menten baik cam ni, nnti ajak mama gi curly rmbut lak ok..

najmi dia nangis sbb dia carik tangan dia x jumpa sbb pakai kain tu.. hahaha

Elyn said...

cayalah!! lai bgs aira sbb duk diam time potong rambut dr wafiq yg jenuh nk layan hahahah

Diyana Zulkifli said...

aik mn gmbr rambut baru

eiNa said...

kinna: sya tak pandai potong sndiri..potong yg depan pun senget benget jadinye..hihiii

elis:cepat potong rambut nuha, nnt raya dah cantik jek

alya:kat PUJ 3, area2 kedai yang baru bukak ni sederet dengan MyMydin.. budak RM 8.00 n servis die mmg best.

eiNa said...

mekchu: rambut Aira memang semula jadi curly yg bwah tu..pegi potong bg nmpak sama balik..ahhaha..
ahaks.. Najmi cr tangan tak jumpe ke..kekkekeke

elyn: wafiq boy.. :P n dah banyak kali potong kut.aira bru 1st time die agak takut rasenye..

donat:tak dan nak amik la donat, nanti k.ina amik..

lily lotus said...

no wonder pagi haritu dia datang sambil geleng2 rambut kat atuk abam..nak tunjuk new haircut rupanya..cute!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails