Monday, April 27, 2009

...bila mama xdak...


bye bye.... Aira nak p jalan2..
hahaaa.. kononn.... pi jalan2 ek.. nak jalan pun ketaq-ketaq lagi.. :P ni ialah aktiviti Aira masa mama xdak.. duk ngan daddy dua beranak depa.. main keta mama eikk.. ingat kan tolong basuh keta mama besh la jugak...



eeii.. gerammmm dah lama pegang stereng tapi keta tak jalan2 pun lagi...apaaa nii!! ni nak geramm nii....


ni di satu haari yang lain.. pun mama xdak jugak..mama p peksa apa ntah...
pun baby duk ngan daddy dua beranak.. mama tak suka tucengg sbb mama geliiii bulu dia n mama mmg anti tuceng laaa..daddy plak suka sgt tuceng.. jiran sebelah ada tuceng..pepagi Aira intai tuceng jiran sebelah... hurmm... tengok tuceng dari jauh ajaa tauu...

weekend lepas.. xdak aktiviti menarik..just lepaking di umah saje... sambil mendobi baju dan cabut rumput di halaman yang dah jadi macam hutan... tp ttp pegi cri pampers Aira yg dh kehabisan stock...agak tekejut Drypers di Giant Kinrara yg L72 kping tu beharga 40 lebih? tekejut aku.. xjadik nak amik.. then pi servey Tesco Puchong plak.. ok la.. 34hengget.. tpi abih la plak... pelik plak aku...biasanya aku beli pampers paling mahai pun 34 hengget la kan.. Ahadnya pi survey kat Care4 alamanda...pun 34 hengget..pun dah habis!!!!! tension mama...
tp banyak kali gak beli time 32 hengget je.. bila plak nak ada sale drypers nih.. kalau beli harga normal 34x2= 68 hengget...adeeii.. nk pakai CD?? uhh.. mama sangat mim alif lam sin...baju pun basuh seminggu sekali...haihh....

then, cita susu plak..Aira skang minum susu Enfapro besa yang kaler pink tu..satu kotak 34 hengget.. satu bulan Aira minum 5-6 kotak.... ermm.. 34x 6= 204.. so, susu sajo dah 200 lebih sebulan...nak tunggu Aira setahun then nak try susu lain plak.. yg lebih murah? dan berkhasiat? any ideas.dugro ke nestle ke apa saja yg bleh seppp sket...* tu laa kelebihan org bf ni kan? bleh jimat kat susu..

minggu ni wan ngan tok ngan mak ngah mai!! yeay.... mama dh amik cuti 30hb ni.. bwak wan p PPUM check up ngn mak lang..

iskh..lagi 2minggu Aira nak setahun nih..kek dh order... planning dh ada....tp Aira skang buat perangai tak mau kat orang plak.. tau nak melekat jd kanggaroo saja.. jenuh laa mama.. ngn mak long dia pun xmau... ngan cikgu taska pun xmau.. cengeng sungguh....

smalam demam plak anak dara mama tuu.. pagi ni buat perangai tak mo p taska,...panjat mama xmo dukung ngn cikgu intan dia.. td sms dah ok, dh makan bubur dah..dah buli orang plak..aiyak anak dara aku tu lasak sungguh.. muka cam baby boy ... ganaz...

ok la till now... selamat hari pekerja.. (waa...advance sungguh....)

6 comments:

Elyn said...

hiks saya pi giant conot beli pampers huggies murah gile dpt.... haah nmpk rega drypers kat giant tu murah tp yelek ... abih dah!!!

Mrs.R @ Emi said...

huggies dry rm34 kot ktgiant
huggies pon ok eina...

eiNa said...

xpnah try huggies lagi.. ok gak eh.. bleh try gak ni.. thank u 4 sharing emi n elyn...

Salina Inzaghi said...

adik2 akak dulu pon pakai huggies gak ;) adik yg sorang tu sensitif..cepat kena rashes..dia cuma bley pakai huggies jek...diaper cap lain sure naik merah2 la

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

susu kena ikut selera anak..skrg danish minum susu fernleaf 3+ coklat..masa baby s26 gold..
drypes dgn huggies kalo rm36 ke bawah yana rasa murah lagi..atas pada hrga tu mahai la..kat sp nih jenuh cari..semua avg dlm 35

mummy_adam said...

sama cam adam lah.. suka sgt pegang stereng.. betul tu.. huggies pun ok, slalu ada promotion..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails