Wednesday, July 08, 2009

..jalan2 @ PD ..

ekceli wiken lepas kami pi becuti ke PD..huhhu...pecutian xdirancang...
pi umah kak lang d kota warisan..pastu baru btolak ke PD..guna jalan lama(jalan dalam)..
then smpai PD..terus ke Tiara Beach Resort...seb baik abg mi ngan kak lang mmg kaki PD..so derang dh ada cntct utk apartment situ.. 2 bilik..satu malam 350..Ok la kan.. sbb 2 family..mmg selesa pun apartment tuh... smpai petang dlm kul 2 cm tu..
anak2 kak lang smpai je terus bertukar uniform turun kolamm mandi tak ingat smpai kulit hangus terbakar..bayangkan laa tengah panas lit-lit tuu depa leh berendamm..

day 1.. aira n mama besiap sedia turun ke kolam petang hari kul 4 lelebih gitu...

aira buat muke seposen..ngantuk tp nak mandi jugak..




day 2... mulut aira dh biruu...pagi pukul 10 lebih nih..


tp still sonok nak mandi...
ketaq2 bibir dia pun still nak main ayaq..pecutian yang tak dirancang... kak lang ajak so..kami pun join sekaki ..






memula mcm takut2 je nak main air..dah kena air dia plak jerit excited... mama ngan daddy pun excited gak smpai bawak aira ke kolam org dewasa...gilir2 main gelongsorr...huhuu... besh2...
ahad pagi plak ..nk turun kolam ujan le plak... nasib le ujan bg can dlm kul 10 lebih ujan pun stop ...kami pun turun ke kolam sekali lagii.. sbb baru lepas ujan dan angin mmg sojukk .. xtahan woo.. mandi xsmpai 10 min..cam biasa Aira siap jerit2 x mau naik..padahal bibir dah ggegeegee..ketaq2.. xsmpai hati mama nk biar dia kesejukan walaupun dia enjoy mandi ngan cousins dia... pkul 1sengah pas tuh kami pun check out...

on d way balik tu singgah kat pekan telok kemang.. tgk org race kete mainan remote control tul.. laju giler ..anak mata je yg begerak..aira tenganga tgk keta2 tu..:D



ps: aira dah ada 2 pasang swimming suite..kekeeke..satu 2 piece satu lagi yg 1 suite tu.. mama prefer aira pakai yg 1 suite tu senang.. selesa plak tgk dia pakai cam tu.. lepas ni bleh mama bawak mandi kolam lagi ekk...



smpai umah dh lewat.. penat memang penat... tp kami smpat p TESCO shah alam.. semata2 nak cari puting Y-pigeon (sbb last bli dulu kat tesco)..tp alih2 dah xde... hurmmmm.... sapa tau mana nak cari puting Y?!! puting Y nih tahan lama.. susah nak koyak...err..btw antara Te$co ngan Gian*T aku prefer Gian*T kut..brg situ lagi murah ..cth drypers sll kt gian aku dpt 32jerk.. tp kalau tsco paling murah 34..hurmm..
lagi satu pening bab susu.. anyone on MAMIL GOLD? ok kah?





9 comments:

Tiara said...

Wahhh sioknyaaaaaa aira mandi swimmingpool.... apsal x ajak ayra sekaliii..
hi hi hi hi,,mummy pun siok jugak mandi2 ehhh..

susu ayra pun nk tukar..tpi lom decide nk tukar susu aper..
haishhh

e.l.i.s.s.m.i.e said...

syoknya mandi manda yer..bila laa aku nak jejak PD ni..hahaha

azzamoro said...

cutenyer pelampung aira..

eiNa said...

tiara: mmg syiok mandi kolam..:D mak pak dia pun syiok jugakk...

elis: jejak la pD..xjauh mana pun.. :P

azza: pelampong giant..ahahaaa.. skali kt pD belambak pelampong cantek2.. ishh..

Magnificent Moments of Life said...

eina, saya pun kat PD minggu lepas. tapi saya stay kat Avillion. Tapi next time saya planning nak try TBR coz ada theme park kan. Sebelum balik pun saya singgah tempat kemang2 tu, makan durian.

nape tak terserempak eh, kalau idak leh jumpa aira.

eiNa said...

linda: alaa.. ye ke? kalau teserempak mesti best.. pastu mase lalu depan Regency (E team building dulu tuu?)teringat yg kte naik banana boat..naik jetski kan? =D

Magnificent Moments of Life said...

haah kan. awak ingat tak kita naik banana boat together. then budak jetski tu nak ngorat awak kan??? :p
balik tu, dorang ni semua siap joget2 dlm bas. rindulah masa tu...

FIESYAH said...

tau ade kat PD leh kite jumpe...aira mcm teror je berenang..suke lah die tu main air..

eiNa said...

Linda: ahahaa..tu la.. dlm bas tu yg happening tu..sume menari nyanyi.best2..sporting habis kan.. =D

fiesyah: aira mandi smpai jari2 kecut..suke btui dia mandi..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails