Wednesday, July 01, 2009

..MARAH dan SEDIH betui aku ...

aku masih lagi MARAH+ SEDIH+GERAM..
tak tau nak buat lagu mana...
sebab apa tau???

emlam masa aku amik AIra..
pengasuh dia cakap dia kena GIGIT..
bukan SIKIT.. tp 6 bekas...
b*bi betoi.. depan2 derang aku fire.. korang jaga mcm mana? smpai kena gigit byk tmpat mcm tu..

yg aku nmpk masa dukung dia kat taska tu adalah kt PIPI.. bekas mulut kecik.. LEBAM pipi anak aku..
pastu kat SIKU. 3 BEKEAS mullut ok!!
pastu kat BAHU ..1 bekas yg smpai PECAH DARAH...
pastu kat BELAKANG BADAN.. 1 bekas jugak smpai pecah darah!!
6 KESAN GIGIT!!! macam mana hampa jaga!!!!

si pengasuh tu mntak maaf dia ckp dia sorang je smlm yyg sorang lg demam.. sbb tu jd kelam kabut..
and budak yang ggt Aira tu mmg sblm ni dh penah gigit budak lain!!
see..kalau dia dh penah gigit budak lain..ASINGKAN laa dia.. kalau dak nanti budak2 lain pulak yang kena..

TAK PASAI2 ANAK AKU KENA SMPAI 6 BEKAS..
aku blk umah tepon daddy btau..smbil nanges2 cita kat daddy dia...
tak puas hati ..tepon mak abah pulak...
lagi tak puas hati tepon PENGETUA sekolah.. terus pengetua tu dtg umah malam tu jugak nak tgk Aira kena gigit.. dia ingat kena gigit sikit2.. hehh..tengok la .. kalau sikit aku x nanges la.. aku pun paham budak2 kalu dh main geram2.. x bleh control..
ni smpai PECAH DARAH.. pala bapak ampa laa ngasuh apa mcm tu..

baru cukup sebulan kat TASKA tu.. Aira pun baru nk ilang trauma dia ngan orang..
baru nak bejinak2 ngan orang.. dah kena mcm ni pulak... lama2 anak aku duk takut ngan orang ja.. aku pun baru senang hati tgk Aira mau salam orang..kiss orang.. x takut ngan orang ni dah jadik cenggini plak..
WTH lah ..

aku dh marah pengasuh dia.. pagi tadi dia mintak maaf.. aku sound balik dia.. jaga laa elok2.. kalau dh dengar budak nangis tu mesti ada tak kena.. tgk la budak tu dulu.. susu ka berak ka.. sat gi bleh tgk lain...

aku sound pengetua dia suh pekerja dia more careful.. n pengetua dia kata mak budak yg gigit tu nk tepon mntak maaf kat aku.. sbb anak dia mmg ada HABIT GIGIT orang.. kalau dah anak tu ada tabiat buruk cam tu..pi la berubat kaa.. sumbat puting dlm mulut ka.. cari laa alternatif jaga anak hang..

duuit bulan baru je bayaq.. nak tukar sekolah lain pulak ka???
tp budak yang menggigit tu dh kena p duk sekolah org besar..
oo..korang cuba teka berapa umur budak yg gigit Aira tu..
kecik je lagi dia.. baru 1 tahun 6 bulan... kecik jugak badan dia (pengetua tu btau aku)..aku xkenal bebudak lagi.. tapi gigi penuh mulut dah.. dan mmg hobi dia gigit.. bangang betui..
ada x sesapa yg tau taska yg bagus sikit area puncak jalil tu.. adehh ...

ps: spa nk tgk gmbr aira kena gigit blh sms aku..nnt aku mms.. tak smpai hati nk letak kt blog..
series mcm budak kena DERA!! lebam sana sini...

23 comments:

mazrah said...

oh my, ciannye aira...

eina sabar ye..

Jiey^Mien said...

ala.. ciyannya..
kalo camni mmg la sakit hari..
ingt kan nyamuk ke smut yg gigit, rupa2nya ank org!
kalo skali, mungkin la tak sempat nak halang, ni 6 kali mmg over gila ok!
harus mokcik hangin!!

MeL said...

shian aira..bgs ape eina buat tu. smp pengetua dtg umah dh. i pn akn ngamuk la klu kena mcmtu. sbr ye eina..

FIESYAH said...

akak! syah simpati ngan aira + geram pe yg berlaku...akak jumpe je lah mak bdk tu ckp depan2 biar terbukak ckit mate mak bdk betape biadap anak die suke2 nak gigit anak org...klu area puncak jalil x tau lah nursy mane yg ok...akak bertindak lah sblm lebih teruk...

eiNa said...

mazrah: =(

jiey: memang sangat hanginn... smpai husben ckp..garangnya mama.. tak leh bg muka kat derang ni...

mel:tu pun rasa belum puas tau mel.. rasa nk gigittt balik budak tu!! grrrrrrrr...

fiesyah:mmg nk jumpa kalau blh..nk tnujk mcm mana ank dia gigit smpai camtu..mcm drakula je anak dia tuh..huhh..

-yani- said...

hm.. sabo jelah.. sampai 6 gigit..
kalau aku.. aku gigit balik pengasuh tu.. biar dia rase pulak..
cian aira

eiNa said...

yani: betoi jugak tu..cuai sangat.. tp aku dh sembur dia kaw2 punya.. xdak senyum dh kat dia..

Anasfadilah said...

ala ciannye aira kene geget ye,lain kali kan aira,geget balik budak tu tau!

yg ikhlas::
Ziyyad :)

DYLA said...

siannya ayra, mesti dia nanges kuat2. apa la pengasuh tu buat. smpai 6 bekas.

aduhai, mcm ne nak anta anak kat taska kalau mcm ni. kat umah ngan kita elok2 je, smpai taska gini lak jadiknya.

budak tu boy ke?

eiNa said...

ziyyad: gigi Aira tecik lagi...xkuat nk gigit smpai bekas..huwaaaaaaaa...

dyla: tu yg geram tu dyla..apa dia buat tah!!kalau satu leh gagah...
sedih wooooo....
a ahh boy..yg AKTIF.. huhuuu

♥♥♥ Mrs. Hasanif ♥♥♥ said...

adus sian nya... bagus k.cik sound je suma2 tu..pasni biar derang beringat... ari tu maryam kena cubit..lembam teruk sampai kulit pun leh tcabut tau.. siap ada parut lg kt blkg dia.. geram sgt2... ni lg la 6 kesan ...sakitnyalah.. mesti budak tu buat byk kali.. sian aira..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

alaa..siannya aira kena geget..harap2 nuha tadak laa geget orang..geget ummi dan abah dier sudah laa..huhuhu..

Mrs.R @ Emi said...

sedihnye..rase mcm nk nangis jugak..anak kwn hasben sy pon ada kena mcm ni...rasenya mmg kena asingkan la budak yg suke mengeget tu kan?mtk2 aira xtrauma la

Magnificent Moments of Life said...

ciannya aira.... geram plak saya baca ni tau.

nanti awak mms kat saya ok.

Elyn said...

ya allah... Byknyer kene gigit. Kite org tua kene gigit sikit pun sakit nagn lebam. Apa pula budak besar aira.. Sedih nyer! Sbar ye..

eiNa said...

elis: geget suka2 tak pe.. ni geget sekuat hati...adehh...

emi: bdk tu dh diasingkan..tp anak kta kesan gigit tak ilang lagi la..
harap2 dia x trauma...

Linda: dh mms..mms gak kt yanie smpai geetha suh p report polis..abah sye pun suh report gak..tp mls nk panjangkan sbb dia dh mntak maaf..

elyn: belebam dan pecah darah tu laa yg sya sedih sgt tu.. sakit laa dia..

Tiara said...

memang bab*!!!
iskk...sedih pulak tiara baca...
sian aira dia mana tau nk ngadu lagi aduih!!

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

sian aira..dah la baru nak berdunia dgn org..

eina beli krim ilang lebam aira tu..

Tuan empunya gigi besaq ghumah said...

...baby aira, nanti daddy guna gigi daddy yang besaq ghumah ni gigit budak tu balik tau, nanti daddy belanja aira makan jelly cocon, sedapkan, hehee...

mama-qaisara said...

siannya aira kena gigit..mesti dia nangis kuat kan pastu cikgu dia tak wt apa2..kite nengok baby nangis kuat2 pn bley rsa sian cmnela kalau kene gigit.lagila..

eiNa said...

tiara: mmg sian.. sampai ari ni sya sedih..

yana: ade krim ka?sya letak minyak gamat jerk..

daddy: hurmm...

mama qaisara: pengasuh tu ckp mmg dia nangis kuat..tp dia xsempat dtg duk buat susu kt dapor..huhhh.. bengong..

izhannasaiful09 said...

sian aira..kat nursery Hanna pun ada sorang bodak ni suka gigit2 org..dh ler gigi banyakkkk..ramai dh kena..so far Hannna x penah kena lg..minta2 x kena la..sbb teacher kata sapa yg kacau/rebut brg dgn budak tu yg selalu jd mangsa.. hu huuuuuuu

kinna said...

*speechless*

tak tau plak aira kena sebegitu teruk..
sian dia..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails