Tuesday, July 14, 2009

..STReeSSS...




byk kali bukak blog nak updet tapi x dak idea n x dan nak reka cita panjang2...
skang dah bulan 7... dh tengah bulan 7 pun.. kejap je masa belalu...
bulan depan dh posa.. pas tu raya.. huhu.. baju raya konon thn ni nak sedondon lagi cam thn lepas.. nak ala2 purple plak .. InsyaAllah..gaji ujung bln nih bleh soping baju raya plak..
cuti raya pun dh appy.. gile advance.. tkt cuti tak approve ..tp rya tetap raya..aku mau cuti panjang....
cita si kecik Aira plak.. smlm tah mood apa tdoq mlm nangis2...
lately dia sangat kurang selera makan.. xtau nak masak apa dah... hurmm
penat2 aku masak bubur kat dia.. but then dia xmakan pun..masuk tong biru..(tong sampah)...
kalau suap..dia kunyah sket2 pastu dia luah balik...
tpi kalau makan kat luar... nasik ayam ke..laju je dia makan.. (ke aku masak xsedap!!).. hishh..memilih btui le plak...
skang masih lagi di neseri yang sama.. aku nk tukar gak neseri tp kesian jugak aira asyik pindah2 nuseri.. lg pun skang budak yg suka gigit tu dh kena buang neseri tu..(padan muka..pi duk ngan budak besar..).. pagi2 aku anta Aira ke neseri..nnt dia salam aku ..cium tangan lagi.. hurmm.. bijak betul anak mama.. siap kiss kiss pp mama.. kalau kta bye2 dia.. dia bye2 pastu masuk sekolah... dia tau dia kena duk neseri..mama kena p keja...
hurmm... tak tau cane nak tambah income.. tepk gak mcm org lain buat part time business ler..apa ler.. tp mampu kah aku? adehhh!!
stress tetiba.. ok kompem esok kena CUTI..sbb kena tenangkan pikiran layan transpomer besama sesi cuci mata di jusco mid valley.. tp bajet xde nk soping..nk pakai kad pelestik jenuh le nak bayar balik kang..
ARghh!!!!! stresssssssss...

9 comments:

azzamoro said...

stress kak ina same ngan stress kite..

kite pun tengah stress dengan bajet..adeh deh deh

Queens said...

huwaaa esok j card mmber sales!!! nak itottttttttttt stress nyer tiara bc blog eina nih...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

nuha pun sama bila aku buat bubur kat dier..dier lebih tertarik makanan mak pak dier..huhuhuhu

Elyn said...

haah la stress pastu ni mood plak x de!!

DYLA said...

jj mid valley sok ada buat jcard day kan? best la kalau cuti sok..

inas pun sama, boleh dikatakan tak makan nasi dah skrg ni,. roti & cheese dia mamam. dia style omputih kot. hehe

eiNa said...

azza: stress betui kalau bab2 $$$.. huwaa...


tiara: ape lg jum ler cuti terjah midvalley..cuci mate laa..

elis:kalau makanan kte tak pedas xpe gak kan?ni pedas sat gi dia plak yg sakit perut..

elyn: a ahh.. stress bleh buat bagi mood tadak!! hurmm

dyla: waa.. inas omputeh ler.. aira bg cheese dia luah balik.. roti gagah jugak makan..tp nak roti yg ada cream kt tengah tu..

Salina Inzaghi said...

eina..maybe dia dah tak selera makan bubur tu..try la bg makanan solid sket kat dia..just make sure benda tu dia bleh kunyah n telan la hehe
dia dah develop sense of taste tu...mestila dah tak sedap rasa bubur jek

eiNa said...

mmg pun kak..nak makan bihun sup.. nasik ayam.. :P

Salina Inzaghi said...

hahaha sib baik tak mintak briyani ;)
rindu briyani ali maju hahahha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails