Wednesday, November 11, 2009

..1 tahun 6 bulan..


cepat kan masa belalu.. dah pun 1 thn 6 bulan Aira Irdina saya.


Aira dah pandai cakap few words..
daddy --> dh lama leh sebut daddy
Nak --> if dia nak somethink...
Nanak -->if dia x nak n sambil geleng2 kepala..
cat --> smbil tunjukkan cat..
bird --> klu nmpk bird kecik2 kt dpan umah ...
bila tengok Barney mesti seronok smbil lompat.. dan pusing2... menari laa tu kononnya..

tunjukkan part of body.. semua dia tahu..
mana mata? --> smbil tunjuk mata..
mana idung? --> tunjuk la idung dia..
mana gigi? --> nnt dia ketuk2 gigi dia..
mana kaki? --> angkat dua2 kaki dia..
perut? --> tepuk2 la perut dia tu..

sapa nama Aira angkat tangan??? --> cepat je dia angkat tangan..
kalau tanya boleh ke tak boleh? --> Yehhh.. means boleh...
tapiii.. kalau suh gosok gigi.. menangis mcm kena dera.. pening saya nk pujuk dia gosok gigi..
hari Ahad lepas bwk dia check up yang 18 bulan.. inject n timbang berat suma..berat dia maintain 11 kg.. cucuk kt peha besar.. sbb tak bagi Doc tgk buntot dia.. pastu balik umah nangis sbb lenguh paha.. smbil duk tnjuk2 paha dia tuh..

Alhamdulillah.. saya bersyukur dengan rezeki yang dikurniakan... =)

9 comments:

mummy_adam said...

alalaaa.. comey, sama cam adam nyer progress.. cute kan eina, tp adam sgt2 active.. mmg penat lah.. mlm2 i balik keje mesti nak tgk youtube..aduiii

tp adam xpandai lg nk tunjuk dia nyer body part, tahu rambut jer.. hehehe ;)

Elyn said...

kejap je dh 1 thn 6 bulan...... mcm smlm tgk aira berbalut bedung heheeh

Jiey^Mien said...

mmg cepat kan?
ian pun da setahun 6 bulan esok..
=)
nk buat milestone bagai tu takde la kot..
kang jadik syahdu plak..
:P

eiNa said...

ena: adam boy.. lasak tak pe.. Aira ni cengeng lebih...

Elyn:tu laa... rasa tak puas lagi main mcm dia baby .

eiNa said...

Jiey: progress Ian tu sgt positif, i kalau baca entry u slalu i tumpang syahdu tau.. :P
u leh jadi penulis nih..hehee

MeL said...

kejap je ms berlalu kn eina? tup2 da 2tahun plak..wah! aira da big girl la :)

azzamoro said...

bile aira nak ade adik.. hehehehhehe

eiNa said...

Mel: pejam celik...celik pejam dah nk 2 thn...

Azza: adik? hehe.. belum masanya kut.. lgi 2 thn insyaallah.. Planning nih.. :P

BabyIbu said...

go gurl!! Aira sangat ayu..

Kak eina: kasi aira pegang2 berus gigi buat mainan dulu..kasi die tak takut sangat..lama-lama die tengok kita berus gigi die ikut..insyaallah

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails