Tuesday, July 06, 2010

wira aeroback for sale!

sedih.. tpi bekorban untuk yang terbaik..

Enche Dmint agreed n confirm beli kete WHH281 depan aku.. masa tu adalah 1st time kami dating . kat KL Central MekDi thn 2005 .. aku dengaq dia cakap tepon " ok 281..nombor cantik tu.. downpayment blablabla... "  (dalam hati menyampuk gak..1281 baru cantik birth date aku..) sebab 1st time mana laa berani nak masuk campoq sgt kan.. duk control "cun & ayu" lagi..mesti ar kena jaga saham gak..masa tuh belum declare kapel lagi.. baru sesi soal jawap   suaikenal la kununnya.. 


ishh mengarut! ok bebalik cite sejarah n sentimental value of WHH281.

secara kasarnya.. keta tu beli depan aku dan ada sentimental values.. dari dating..runner USJ-Kajang-Subang meraata cerok, sampai kawin, sampai ada anak sorang... hurmm sangat sayang nak jual..
tapi untuk terbaik, kami kena let go satu kete, nak let go satria tak de utang ngan bank.. so, tepaksa la kami let go wira aeroback nih.. =( sedih..
ku relakan kau pergi.. dariii sisi.. dari hati..
 (sedih nak letgo, tapi excited nak kete baru gaks.) 

ps: more details kat SINI... tapi kami dah dapat 2 buyers yang kononnya interested tapi sebenarnya nak menipu!! jahat... ade sesapa tau cemana nak let go kereta sndiri? kalau nk bagi used car tak bebaloi sbb kena tambah banyak plak..KE ADE SESAPA NAK BELI?? haihhh... tolong! tolongggg~~~


7 comments:

areyoy said...

boleh kasi specification kete tu?

Elyn said...

mmg sayang nk jual kete yg ade sentimental value. tp kene gak berkorban kan.

eh eina u nk jual pi iklan kan dlm mudah.com. kalau org tu berminat mntk deposit dulu before die masuk loan. then kalau loan dia tak approved kire burn la deposit tu.

buat camtu br org tu gigih dan tak menipu. hehe ini i tau sebab dr dulu asik juai kete je.... sob sob

mzrh said...

eina, sedih kan nak let go. tapi utk kebaikan,terpaksa la. ktorg pun dulu plan nk jual kereta suami kite, tapi setiap kali fikir, rasa syg sgt.last2 tak jual2 sampai skang.hehe.

Diyana Zulkifli said...

kak nak amik ape plak?klu nk amik proton produk gak..trade in ngan dernag jela.depa amik tinggi.melainkan nak vios la kan..tu kena tny toyota..hehe

lily lotus said...

haiyooo..jahatnya ada yg nak menipu ekk..tapi memang kalau jual kat used car murah giler diorang amik..or why not trade-in kat tempat yg eina nak beli kereta baru tu...

alyyani said...

HUSBAND ALYA DULU MASA NAK LET GO WIRA AEROBACK DIA MMG SUSAH GAK NAK CARI SEROUS BUYER. YG ALA2 NAK TP TAK JADI MMG RAMAI. MMG JENUH NAK TUNGGU. LAST2 TOYOTA YG AMIK TOLAK KAT USED CAR. MMG TMBH DEKAT 4K KOT. ISH, PEJAM MATA JE LA MASA TUH. NAK TUNGGU KETE BARU KORG LAK NANTI :)

eiNa said...

ayoy: spesifik camne ko nak? ko masuk link mudah, ade detail etc...

elyn: mudah.com sudah advertise maa..tp ramai plak nk menipu, kat manchester nk beli kete pastu nk bayar paypal..bleh gitu? humm

mazrah: a ah.. memang sedih, tp bekorban untuk kebaikan.. =)

donat: trade in kena tmbah duit kut.. loan bank ada berapa tah lg..

lily: trade in kena tambah lagi duitnyer..:P

alya: erkh. bab nak tolak dah tu nak kena tambah tu yang try nk tolak sndiri, atleast leh cover loan ke..xpun same ke kan..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails