Friday, July 30, 2010

kompem keta aku kecik hati...

pagi jumaat yang suam-suam kuku..
bersemangat nak ke opis sebab ada misi dan visi..
alih-alih elok lepas je traffic light lebih kurang 1km dr umah..
kete tesengguk-sengguk..
sudah.. ape ke hal nih?
minyak ni selalu kalau nyala pun dan emergency lagi nih..
terus aku rapat ke kiri bagi hazard light...
pagi dalam kul 8.15,memang peak hours keta banyak dan jemmm...

yerr..aku tau ..lampu minyak nyale..tapi takkan sampai habis kering nih..



suspen!
call daddy.. (daddy mc, demam..- kesian dd wlupun demam tepakse dtg tlg bini dia yg nervous sbb kete rosak)..

orang demam tengah tuang minyak..:P
solution petama
minyak la kan, kot2 minyak habih..
top up- botol 1 liter 3x...
masih tak boleh..





pegi ke workshop tedekat..letak sign beware of dog..


pomen ikut datang sekali...
pomen ckp tmbh lagi minyak.. sbb takut tak cukup..
haihh .. takkan minyak kering kontang langsung ni..
tambah 1liter 2x lagi..
start/.. tak idup...
start lagi..tak idup jugak...

tak cukup lagi... 
pomen suh pi bli botol besar yg 5 liter..
ok, fine, beli lagi.tambah minyak lagi.. ni dah 20 ringgit minyak ni.
start lagi.. tak boleh..pomen buat mcm2 dah ni..
haihh... takkan tak leh lagi..pelik ni.. 
pomen kata, mungkin ada sebab lain lagi...tak de choice.. panggil towing..
sementara tunggu towing car smpai..

muka orang tension.


tak kan nak tunggu tepi jalan je kan.. baik balik  umah dlu.. balik umah goreng sosej n brekpes di rumah.. dlm 40minit.. bru towing service tu smpai.. aduihh..bape ratus plak nak kene ni.. tapi die kata leh claim insurans?! ye ke? lantak la claim ke x.. sebab dekat jek. 



che bu memanjat lori towing..


dan dah selamat duk atas.. aku tak tunggu smpai dia nak habis, aku drive che hi, daddy iikut abg towing tu balik workshop.. smpai workshop. bwk turun kete.. tgk mamat towing tu tulis resit..bedebar gile rase..cam nk dpt bonus..padahal nak kene kuarkan duit ni..sekali dia tulis nama insuran..
aikk..bleh claim ek?! tah aku tatauu!! 

pomen bg tau daddy..gedebuk gedebak.. takot kene bawak turun tmpat minyak ape ke ..sumpah aku tak tau..

 ade la dalam 1k lebih!!!! huwaaaeaaaaaaaaaaa.... macam mana nak soping baju raya nih.. tulung!!! aku  nak buat kutipan derma kilat bleh tak!!!

mintak2 laa tak smpai target yang pomen tu estumate. kalau tak thn ni aku tak de baju raya laaa dooouuu... 

9 comments:

ekshen kamen said...

alamak.

memula nak buat lawak tapi tak jadi la bila mendengar ongkosnyaa :( :(

sabar ye bonegells dan keluarga..

mekchu said...

kesian nye.. naik tow truck tak?? hehehe.. dah kena tukar keta baru kot.. hihihi

alyyani said...

kete ni ke yg ina nk jual tuh? merajuk la tu ye. huhu.. cuak gak bila jd gitu kan. kalau tgk, sebab minyak abis la rupenye sebab lain eh,. ape problem ye? time ni lak nk jd ye. saba jela..

eiNa said...

ekshenkamen: tengah bertabah menempuhi dugaan.. =(

mekchu:tak naik tow truck..dekat jek ngn umah,duk tunggu kete baru blum muncul2 lagik nih.

alya: a ah..saya pun ingat sebab minyak gak, rupenye ada sebab lain lagik..kebetulan minyak dh nak abih jugak kut, besangkut paut..

mazrah said...

kesiannye tengok muke org tension...

sabar ye eina.. dugaannn nak raya ni..

tHeMiNt aDZMi iDHaM said...

...dakwan: buat lawak saja bro, aku memcm lawak aku buat, sampai demam aku hilang kerana gelak kat si bonogells nih, huwa huwa huwa...

...to mama: len kali kalau lampu minyak dah nyala, teruskan memamdu ya, kalau boleh sampai nilai, sogo, mid valley atau sg petani, huweh huweh huweeehh, piss =D...

lily lotus said...

haiyooo..dia majuk sebab cik hi nak kena jual kot

eiNa said...

mazrah: tq beb!

daddy: aisehh..saja nak bagi ubat demam kat daddy.. :P

tu la kan.. lampu minyak nyala bleh drive sampai ke cyberjaya ke.. nilai ke..syiok woo..jimat!

lily: die nak perhatian tu..;)

Elyn said...

berpeluh lai sakan tgk resit dr berpeluh kete rosak kan?? i pun kekadang risau je kete rosak camni.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails