Friday, January 30, 2009

adakah?!!!

my last jab was last 10th Jan 09...
my "red alert" was not coming since many-many-many months... my last period was last hari raya puasa... but the Doctor said its normal because i took jab....
i'm still having flu almost then 1week +++ still not recovery yet..( my previous simptom for pregnant last time was flu about 2weeks)...
sometime fill dizzyness... pening2 lalat..
when i woke up early morning.. always like nak muntah pun ada...
erkhh... apakah?? tanda - tandanya?

but..
i never miss my jab.. i had taken 3 times jab already ( 6th JULY // 7th OCT // 10th JAN ).. every 3 months...
adakah jab pun belum tentu menjamin "keselamatan bersama"..

but im not ready yet for another pregnancy.. also my hubby!!.. also my baby!!...

should i buy the pregnancy test first???!!! arghh.. advice please..

8 comments:

Elyn said...

hiks itu la pagi td dh buat (i baca komen u lam blog tiara hahah)

erm kalo nk puaskan hati beli jer tester tu..... bg lega sikit hati....

Jiey^Mien said...

Try je la kot.. Dari dok berteka-teki.. Huh, berdebar plak nak tau result..

Jiey^Mien said...

Try je la kot.. Dari dok berteka-teki.. Huh, berdebar plak nak tau result..

Aku Bukan Bidadari said...

hmmm.. pi lr guardian beli test..now offer isk..debar2 lak rasa nya, me pakai plastik tp risiko dia pun tinggi gak tuh..isk

BabyIbu said...

yana pn beli tester standby kat umah..cuak je buat..haha..mukhlis kata bazir duit je..hukhuk..tp kita ni c-sect takut juga la kalau terngandung awal..hu

mummy_adam said...

better cepat2 test.. takutnyer.. hahaha.. i kalau bab2 nie mmg cuak.. hehe..

Magnificent Moments of Life said...

Ohno Eina, the best is awak beli test and test. kalau nak lagi accurate, gi doctor.

nanti result, jgn lupa share ok. saya plak yg berdebar.

eiNa said...

korang.. i belum beli tester pun lagi.. kikikii.. sbb nya mana mungkin tauu.. protection dh banyak amik .. maybe tanda2 sume tu nak buat saya nervous jek..

simptom2 tu.. pening2.. - perut saya kosong...angin la.. pening2...
sesema.. dah baik dah... :P
lain2.. tak de dah ilang cam tu ja.. kekekee

suspenn je kan..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails