Thursday, January 29, 2009

Deddeee...mammaa....

Baby Aira dah pandai panggil daddy dia..
dia sebut camnih.. "Deddeee...." bukan daddy.. tapi deddeee...
kalau daddy dia main ngan dia geletek ke main usik2 sampai dia gelak geli perut ke..pastu Aira marah daddy dia.. "Deddee... ".sambil jerit2.. tarik rambut daddy..
Aira start panggil mama masa dia 5months plus.. mamma..mamma.. nangis sket jek mamma..mamma... tak pun.. mmaa..mmaa.... start panggil deddeee baru 2 hari lepas yg aku perasan dia sebut deddeee...

cuti CNY bebaru nih kami bekampung di bangi saja.. xpi memana pun... kak long ngan a.min pegi Jakarta, so mak ngan abah mai tolong2 tengokkan anak2 kak long yang aktif mcm lipas tuh... kami pun melepak di umah kak long saja.. ari ahad nye baru pegi Nilai 3... aku mensopping curtain, baju kat Aira dan jugak patung sponge bob utk Aira jugak.. sponge bob aira ada nama; namanya BOBO... kenapa BOBO? sebab Daddy ada Dedek... Mama ada Reren... Aira ada Bobo...

er.. weekend yang akan datang! sangat gumbira sekali menunggu kedatangannya...
sebab.. satu hari di bulan February nak makan kek ..satu hari di bulan February... nak jalan-jalan... satu hari di bulan February .......

7 comments:

cikYanie said...

1 hari di bulan february.... birthday hangg.. hehehe
selamat hari jadi .. advance wish ni.. :P

eiNa said...

tochey... thank you.. tima kasih..
cehh.. aku baru nak buat suspen kot2 tak dak orang perasan..... =P

Aku Bukan Bidadari said...

owhh..
bday auntie eh?? ayra nk matan kek tak ?? ayra nk matannn...

auntie... atak aira dah leh duduk dah?? naper ayra x leh ddk lagi? asik senget jer.. kena orang pegang??

Salina Inzaghi said...

bukan setakat satu hari,
hari satu bulan februari hihi

Magnificent Moments of Life said...

hepi bothdei...........kawanku....

mummy_adam said...

adam dah pandai panggil deddee gak... tapi mummy xpandai lg.. huhu

happy besday in advance..

eiNa said...

Ayra: pun leh matan kek..Atak Aira pun dh pandai matan kek lapis.. ari tu atak Aira matan kek lapis seketul(kecik) sorang abih.. mama atak Aira tejutt.. hehee

Kak Nani: satu hari di hari raya!! heehee...

Linda: tq my pren...

Adam: Aira panggil mammaa.. cenang nak cebut..deddeee baru leh cebut..tapi Aira banyak cakap...bibik bitau mama Aira, Aira peramah.. attaa..taaa...daddaa..buubbuu.. cuma Aira panggil..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails