Thursday, January 15, 2009

step makan beskut

salam kengkawan saya, ari ni saya nak cerita macam mana langkah2 makan beskut farley:-

step 1: amek beskut dari mama, saya sangat suka guna tangan kiri, selalu mama babap tangan saya kalau saya amik ngan tangan kiri, mama cakap kena guna tangan kanan.. adakah saya kidal? saya kecik lagi la.. masih boleh train untuk tidak jadi kidal...




step 2: mama saya tolong bacakan Bismillahirahmanirrahim.. mamamamamamam... saya makan dan bergusti dengan beskut saya, oh.. gigi saya sikit sangatla.. xkuat lagi, tapi gusi saya kuat dan boleh "bite" beskut sampai patah.. then saya "kemam" beskut dalam mulut sampai ancurr...baru saya telan.. =D




step 3: mama, saya dah kenyang!!! saya campak2 saja beskut saya atas walker tray tuh.. comot tak saya? takpa la.. peyut saya dah kenyang.. nnt mama saya bersihkan mulut dan muka dan baju saya tepaksa ditukar jugak....

sekian, terima kasih!!
-Aira Irdina Adzmi Idham-

13 comments:

Nazuha said...

geram tgk mata dia tuh..!

eNCHe dMiNt said...

...apa laa aira daddy nih, mamam beskut sampai mcm tu sekali, ish ish isshhh...

Jiey^Mien said...

Ooo.. Camtu ke cara makan biskut..
Terima kasih Aira.. Nnt Ian cuba buat bila Ian dah bleh makan biskut yea..
-Tuan Rayyan Ariff Tuan Alimin-

mummy_adam said...

cantik nyer mata aira.. pandai makan beskut lak tu.. clever girl.. xoxo for aira :)

eiNa said...

nazuha: mata bolat.. macam bola..

daddy: bwekkk :P

Jiey Mien: please add my email to access blog Rayyan. the_a3lina[at]yahoo[dot]com


mummy adam: =) ... mashihh...

Aku Bukan Bidadari said...

Atak aira...
Ayra x cuker lar matan bicitut tuh, mummy ayra bagi, tapi ayra nanes tuat-tuat.. pehtu ayra yapar.. ayra nak minum cucu.. jer x mo matan bicitut tuh.. ayra x cuker lar bicitut tuh.. ayra nak cucu jer.. x cuker x cuker..

luahan rasa
AYRA RAHADATUL 'AISY..

eiNa said...

Ayra...Ayra tecik ladi.. Ayra minum cucu ngan matan necetum citittt citit dulu..nanti Ayra dah becarr matam atak Aira, Ayra cuhhh mummy badi bicitutt camee naa...

theconfused said...

ooo.. ini dia aira tuh yer??

salam kenal jugak....:)

Jiey^Mien said...

Dh invite pun.. =)

cik mazrah said...

ok aira gebu. u wait until i see u.. abis kena cium2 cubit2 pp dia ni tau nnt. hehe..

~dowadee~ said...

hehehe eina her eyes are soo big! :) and i read ur latest post well i somehow guessed it. She's so heavy even heavier than Iaree

eiNa said...

hi rhodora!!

yepp.. u are right!she is heavy.. her weight now is 10kg.. what about Iaree?

e.l.i.s.s.m.i.e said...

eh, saya pun ada post cengginih :D
best kan makan beskut..sama laa..saya pun suka amik tgn kiri
xoxoxo,
Nuha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails