Monday, January 05, 2009

en3 2009

dah pun 5 Jan 09.. =)
ni first en3 2009 ke?
apa nak cite ek... nak cita pasal budak kecik tomeii mama ni laa..






skang baby mama tu mcm2 sangat perangai dia..
kalau pegi mall ke shopping complex ke, bukan nak duk dalamm stroller dah, nak bedukung jer.. mama ngan daddy dah la saiz S jek.. Aira saiz L (utk baby)..mau nye tak menyenget je bahu kami.try wearing baby yang Anakku tuh.. tapi mcm dah ketat laa plak nak letak Aira dalam tu.. so kitorang dukung begilir gilir...

pas tu.. mama pakaikan gaun ..banyak gaun yang dah nampak (pentishhh) ..masa beli dulu pakai elok je cover muntott yg bulat ngn pempersh.. tapi skang suma nya dah nampak (pentishh)... sebabkan curiousity mama .. mama ukur la tinggi anak mama nih.. padanler.. ghupanya Aira dah 80 cm.... dr pinggang ke kaki aje dah 39cm.. kompem skirt2 dulu saiz 12 akan nampak (pentish).. nasib masa shopping baru2 nih mama beli suma saiz 14 jek...

kalau time tido.. satu tilam tu dia yang punya... guling2.. tonggekk tonggek.. lawak je mama ngn daddy tengok kalau Aira bebai ngantuk nak tdo.. nampak bantal je sondoiii-sondoii... mama tepuk2 sket.. usap2 kepala.. tdoq... =) bahagia sangat mama tengok anak mama dah besar...

makan pun dah banyak, pagi makan beras merah.. tengahari makan bubur nasik ngn carrot mlm makan beras merah balik.. sekali makan suma abih.. susu mama dah tukar kan ke susu Enfapro susulan yang kotak pink tuh.. Alhamdulillah, 3hari mama try, so far poo poo pun dah ok...

poo poo.. hurmm favorite time Aira utk poo poo adalah di malam2 hari (pukul 3-4 pagi..) normally Aira akan bangun poo poo.. biasanya mama ngn daddy dengan nyenyakknyaa tdo.. Aira akan kejutkan mama ngan daddy.. EEhh EEehhh.. tampar2 muka mama.. kejut suh basuh muntot dia.. mama bukak mata pun x abih... dah laa mama nih ghabun.. nak gagau cari spek dulu.. sementara nak siap basuh Aira pun duk ajak main plak.. nak sambung tdo balik punya laa siksa..

kalau time jalan2.. Aira xnak orang baringkan dia.. nak duduk tegak.. jangan harap kalau letakkan dia macam baring tu.. keras tengkok nak panggung kepala.. so, mama kena duk depan... sebab dia nak tengok depan n duduk cam orang besar.. phewww... nak buh dalam car seat mmg tak duduk diam.. pusing kiri kanan saja...

hurmm.. ok la.. tu saja dulu untuk update new year pasal baby yang dah makin membesar...
Aira..mama ngan daddy love u so much!!


11 comments:

Aku Bukan Bidadari said...

iskk.. so cute aira..
meh auntie kiss skit meh..

Salina Inzaghi said...

makin lama makin comey
sesekala meh la jenguk kami kat cyber nih ngan budak comey tu yer~

MeL said...

yeay dpt pn tgk pic aira. upload la byk2 lg ;) mmbsr bagai johan tul, sdp je bdn dia..gewamm aunt mel tau! kish2 muaahh ;)

mzrh said...

selamat tahun baru! :D

dh tak tau nk ckp ape kat aira comei ni tau... tunggu la jumpe nnt... gigit pipi dia.. hihi..

Anasfadilah said...

geram betul la tengok aira ni..rasa nak geget je pipi dia..

eiNa said...

tiara: nnt kasik flying kiss ehh..

kak nani: insyaallah... :)
tingin gak melawat bangunan baru tuu..

mel: Alhamdulillah, mmg membesar bagai johan.. sedap jugak nak dukung tuu..

mzrh: baik.. tlg cr penginapan utk mama ngan Aira ngan daddy ek aunty mzrh.. keke.. ingat nak lepak ngan tomme jek.. tomme duk JB lagi ke? xsabar nih nak p JB

Dilla: mmg selalu kena geget pipi pun.. hehee..

cikyanie said...

ishh aira ni... makin lama makin comel ekkk
:)
kem salam peluk cium utk dia..
dr kak yani ek.. hehehe

eiNa said...

kak yani: aira kem salam balik.. =)

PuanTomme said...

yuhu.. gerammmye tgk aira niiiiii.... grrrrrrrrr... :D
i x duduk jb lg la..... kete pn xde dh ni, eksiden ngeri... tp nk juge pegi wedding mazrah nnt,insyaAllah... i lepak umah hubby i aje..kt taman U la katakan..hehe... meh meh skali...dah ada 1 bilik kosong umah tu :D

eiNa said...

aunty Tomme!! tu laa.. aku lama gila xberhubung ngan ko eh? Ym pun dah xde... ko duk mana pun aku tatau... :P
xpe..nnt dekat2 kenuri kta diskas.. abih ko ngn lokme weekend husband n wife la eh.. hurmmm..

Salina Inzaghi said...

ek eleh..kak yani? AUNTY dah tu wei hahaha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails