Monday, September 27, 2010

demam bejangkit...

lepas Aira demam panas.. jangkit plak ke daddy nya...
daddy demam sejak selasa lepas.. ari ni dah sabtu..masih on and off...
semalam.. pegi ke klinik kali ke 2 follow up.. terus kena refer ke SJ*MC.. tpi disebabkan tengah malam.. kul 10 mlm..aira pun dah tdo..
kami tukar plan. kami ke az.zahrah bangi plak..sebabnya az.zahrah jugak panel  outpatient, dan di az.zahrah dekat ngan umah kak long, so bleh tinggal aira di ummah k.long kejap..

kat az.zahrah  cek platlet darah.. result tgk platlet darah merah 135 ..normal katanya 150... mcm kena admission gak, tp sekali lagi az.zahrah utk hospitalisation tak de dalam list plak, hanya untuk outpatient ja..

kena pi hospital yg dlm list baru kampeni cover.. kompem SJ.MC ade.. tpi tengah2 malam nak usung Aira yg masih belum sihat 100% bukan pilihan yang bijak..

malam ni kalau tetiba daddy demam panas balik, memang terus kena ke SJ.MC.. referal letter dh ada.. mintak2 bukan la demam nyamuk jahat tu..kalau tak, kesian daddy...

setakat ni, dah minum 100Plus ngan sup ketam jek..apa lagik ye utk naikkan platlet darah... elis ape petua.. ko ade experience kan..
                                               shiannn orang demam ni...

3 comments:

FIESYAH said...

semoga baba Aira cepat sembuh...SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR & BATIN..

lily lotus said...

siannya husband eina..kalau kena lagi pergi admit terus..takut jadi lebih teruk

eiNa said...

thanks fiesyah...

lily: yapp. definitely.. ni tengah suspen jek..ptg ni nak p amik bacaan darah balik.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails