Thursday, January 14, 2010

review produk jap..

okeh, saya mmg tak pandai nak buat review-review ni.. tapi saya just nak share produk yang saya baru gunakan.. saya pun mcm mommies lain asyik letih..penat..ngantuk.. sakit belakang tak payah cite la.. time tdo jek tak rasa..the moment celik mata terus rasa sakit belakang tu..

dan saya agak "kam- siyapp"(melayu cakap bekira jugak la..) dlm bab2 nak beli apa2 barang.. saya akan baca testi orang beberapa kali dan bukan satu blog saja saya baca.. saya terjah beberapa blog yang jual benda yang sama dan siap google jugak.. supaya saya tak nak menyesal


so, saya pun mencuba satu produk nih.. cocoa collagen power plus.. mula impression saya betul ke mende alah nih.. buatnya tak ok membazir duit jek.. saya gamble jugak beli yang 10 paket saja.. baru RM 20 kan..


kenapa saya pilih cocoa collagen ?

1. sebab saya tak berapa gemar makan pil2 dan ubat2.. (penakut ubat jugak sebenarnya ai nih!! heheee)
sebab pagi2 memang saya akan minum air nescaffe ke teh ke ape ke..so baik saya minum cocoa collagen nih.. bleh menambahkan tenaga jugak!

2. tummit kaki saya yang amat buruk!! saya tak suka pakai kasut apatah lagi stokin..maka tumit kaki saya kematu dan pecah.. sungguh huduh.. =(

3. bila dah beranak tu..kte punya br*ast sure dah x mantopp kan.. saya pun teringin memantapkan semula

4. begitu jugak dengan pinggul saya yang makin melebar.. series.. jeans sayaa dulu 27 jek..skang dh 29..gile melebar.. pas tuh saya pun nak balik ke shape asal la kan ke 27

5. saya sll xde mood bila saya penat.. cepat capekkk la.. pukul 9 saya dah ngantuk tau..kekadang tu gagahh jek smpai pukul 10 sbb saya nk tgk tv..

tu antara sebab kenapa saya memerlukan sesuatu untuk mengembalikan saya yang dlu. ada orang cakap collagen nih untuk nampak muda.. tpi saya bukan nak nampak muda sbb saya memang nampak muda pun kan..hikss... :P
saya nak pulihkan masalah2 saya tu saja..


dan hasilnya selepas beberapa paket saya dah bedal...

1. tak malas nak amik sbb ni digantikan dengan nescaffe atau sarapan pagi saya
2. tumit saya dah licin beb.. hari2 tanya En.Dmint..daddy..tumit mama lembut x?!! ngeee..
3. pinggul saya pun mcm dh "bounce" back.. ahakss.. seblum nu kan macam gelebeh2 jek..hahaa..jeans yang 29 tu mcm dh loose sikit...ade can try jeans 27 balik tpi maybe tunggu paha reshape balik, mmg nmpk peha saya dh kurus sikit..tak macam drumstick sgt dah..
4. bre*st saya plak mcm dh nk nnampk tegang jugak laa.. maybe ni makan lama sket baru nak effect
5. pkul 12 mlm saya masih tak bleh tdo lagi..duk terkebil2.. mula duk kacau En Dmint plak.sll dia kacau saya.. skang saya duk kacau dia..:P


ni laa ghupernye cocoa collagen power plus yang saya amik tu.. saya baru nak berjinak2 jadi agen kepada kakak2 saya dulu..kengkawan yang nak cuba test try tengok pun boleh..jangan malu2.. sila bertanya..malu bertanya nnt jadi macam saya..asyik letih dan hari2 komplen tumit keras kematu.. bre*st xmantopp.. mun*ut tak pejal.. skang dah tak rasa sgt macam tu.. :P
En.Dmint pun ckp nampak muka saya dah cerah skit.. =)


mahuuu detail sila email saya :)

9 comments:

5577 said...

wah.. product review gitu.. :D

MeL said...

eina, minum ni kena tambah gula lg ke mmg instant? calorie byk tak? i igt nk try jgk. email kat i ek : break_free01@yahoo.com

eiNa said...

farah: kehekehh..sesekali try review..

mel: xyah tambah gula mel..mmg instant.. sdp rase dia..

nutrition info per saving:-
energy: 107kcal
total fat: 2.5g
carbohydrate:20.4g
protein: 0.8g

Anonymous said...

orang peknen leh minum ke?

5577 said...

saya pun mcm brminat gak sbnarnye.. leh email tak? farah.alida@gmail.com thanks!

eiNa said...

Mel: dah email to ur email..

Farah: pun dah email gaks.. :)

org peknen tak pasti ler..nnt sya tanye tok guru saya ok..tpi org yg menyusu bleh sbb bleh tambahkan susu..

laili said...

post kat aku satu... set try... ang bayo... he..he...

darkwan said...

aku ada tgk org jual kt bazaar :D

NeEsA said...

Eina...aku nak try gak..harga kat kwn aku 3 set rm80 including pos laju..dia ckp 3 set tu utk sebulan..tp kalo bc entry hg ni sebulan = rm60 la kan?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails