Sunday, January 31, 2010

@ DeSa WaTeR PaRK

yeahuuu... finally mama ngan daddy bawak Aira mandi pool gak.Destinasi yang dipilih ialah Desa Water Park, KL...sbb nombor satu dekat je ngan umah 15 minit dah sampai..sbb no 2.. affordable, orang dewasa RM 20.00 sorang and budak2 below 2.5" free.. actually Aira lebih 2.5" tapi nasib Aira baik sbb kami smpai awal.. :)

Kul 10 lebih kmi dh sampai depan nih.. senang parking sbb orang pun tak ramai lagi.. nak cri pot lepak pun senang.. sampai2 nampak air ja Aira dh excited . salin baju terus lari ke kolam.. xdan daddy nk pi top up angin pelampung dia.. dia dah berendam....



Jum layan gambar Aira mama ngan daddy nyebuk gak mandi-manda ...





muka budak baru tukaq baju mandi..pastu ajak mama berendam.. daddy turun sekali pi main boya plak..kami lepak kat kolam yang 0.3 meter jek..situ redup sikit dan banyak pemainan.. ada cendawan hujan.. ada gelongsor ngan ada boya banyak...


time mandi bawah cendawan nih aira takut sbb air dia kuat..peluk mama erat jek.. pastu daddy bawak naik gelongsor plak.. habih naik gelongsor pi balik kolam tadi yang ada boya.. Aira syok naik gelongsor butterfly sbb rendah jek pastu dia bleh naik sndiri..



2 jam lebih kami anak beranak bekubang dalam nih.. for me..amatla berbaloi-baloi.. baru 40 hinggit ja pastu leh main selama mana suka.. dan mcm2 kemudahan ada.. environment dia pun besih jugak.. n bilik air dia aku rasa lagi bersih dr bilik air snwy lagun.. :P.. thanx Lin bagi idea dm entry nih.. :)



dah hampir kul 1 lebih baru kami naik..tu pun Aira nak main lagi..tpi kulit tangan dia sampai dah kecut..heehee.. mulut tu dah biru dah.. nak gak main air lagi.. sbb dia pun dh letih dan sejuk aku bawak naik pun x marah.. lepas dah siap n kuuar dr Desa water park jek tak sampai main road lagi Aira dah tido tenganga...heheee letih sangat la tu..





ni balik umah tgk muka dia dh sun burn..ahhaaha.. temasuk la muka mama jugak..ehh..tetiba spek mata aku jadi warna hitam plak kan.. rasa glamour sekejap..:P actually tu spek photogray..klu kena matahari nnt dia bertukar jadi gelap dengan sendiri.. tupun 60% jek itam dia...

bye2 desa water park.. we will come again next time.. :P

5 comments:

Salina Inzaghi said...

nice~ tercapai gak hajat aira nk berenang ek hihi

alyyani said...

dulu masa family day company husband asyik ke sini je every yr. tp sejak ade nia ni tak pnh smpi sini pulak. tgk gmbr aira yg excited tuh teringin pulak nak kesana. mmg dekat je dgn umah ni :)

Elyn said...

kene try la pi sana ni!!! besh plak tengok u all berkubang heehehe

Elyn said...

kene try la pi sana ni!!! besh plak tengok u all berkubang heehehe

eiNa said...

kak nani: tu la pasai.. nmpk air terus excited...xdan salin baju dah..

alya: pas ni leh bawak Nia main air kt sana gak..

elyn: heheee..best bekubang lama2 elyn..mainan pun mcm2..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails