Monday, January 11, 2010

streamyx ohh streamyx,.

agaknya mmg lembap ke proses nak buh streamyx kat umah ni yek?!
boleh plak tempat yang saya register tu tak tahu umah saya pakai vendor mana untuk pasang tepon land line.. aduh.. bleh pulak dia suruh saya tanya jiran2 saya nombor rujukan aka nombor telefon umah.. adoii sabar je la.. dah 2 minggu habuk pun taraak... line phone umah pun x de lagi.. pastu nnt nk tgu activate lagi.. agak2 berapa la yaa normally pemasangan streamyx nih mengambil masa?

11 comments:

azzamoro said...

masa kite dulu ok je kak ina. kite pi kedai tm cakap nak masuk streamyx pastu within seminggu semua siapla.

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

yana pon depa tak mai pasang strmix lg..geram jugak..rasa nak saman ja..hehe..

dah kata 1 2 mgu siap..tgk2 sebulan lebih dah..takda cerita apa pun

e.l.i.s.s.m.i.e said...

aku dulu seminggu dah siap.mebi sebab dah ada wayar nak cucuk jer kot.

darkwan said...

tmpt yg ko register tu maksodnya - agen la kan. mmg la dia soh ko tanya jiran2 - no landline area ko tuh. sbb nak tanya area & port availability.

pemasangan normal streamyx lebih kurang 2 minggu la boleh cakap senangnya aka 10 hari bekerja, dari mula pemasangan line phone hinggalah smpi dapat internet. kalo ckp seminggu, tapi makan lebih seminggu utk pasang, nnt takut org marah. kalo kat kastemer aku, aku ckp camtu la. aku pun agen streamyx jugak. wakaka.

eiNa said...

azza: seminggu jek? express...

yanadzul:uishh yana smpai 1 2 bulan ke? lama giler tuh.. aduihh bejanggut laa sya nnt menunggu..

elis: ko pun seminggu gak ke? nmpk sgt umah aku teceruk nih..

darkwan: wahhh enche darkwan trun padang aku utk komen..caya lahh..
ni nak pasang landline pun blum lagi nih.klu aku tau ko agen aku suh ko je senang..senang aku nak chase.. :D

mummy_adam said...

a'ah sama cam azza.. dlm semiggu lah..

Drama Mama said...

oh memang streamyx sangat slow! bad bad service...dulu masa kitorang nak relocate our account ke new address and no, it took months. takdak port la apala macam2 alasan dia. tension ja

http://twinkywinkystars.blogspot.com

lily lotus said...

pakai agen mmg gitu iena..tu sebab ly gi TMPoint Puchong terus..dalam seminggu dah kowtim..kata nak dtg tghari tadi tak jadi gak ke

darkwan said...

depends on agen jugak la. ada agen buat kerja. ada agen tak buat kerja. kadang2 agen buat kerja, tapi tm pulak tak buat kerja. tak jadi apa juga. tm buat kerja, tapi kontraktor tak buat kerja. punn satu hal.

tm point pun bukan bagus sangat. ada sekali aku pegi tm point, takde orang nak attend case. skali aku ngamuk - baru menggelabah. pak gad siap datang bawak senapang patah lagi. lawak .. lawak.

pendek kata - streamyx suck. wakaka. tapi nak buat cane. dah dia yang paling bagus infra kat mesia (tu pun sbb monopoli)

5577 said...

aah.. farah pun mcm azza, seminggu jerk.. semua siap.

eiNa said...

yeayy...akhirnya streamyx aku dah up!! selepas buat kecoh dgn agen tuh.. seb baik opis ngn umah dekat time lunch bleh lari2 balik..:P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails