Monday, April 19, 2010

jum berkebun bersama saya!

satu petang yang permai, seorang anak sibuk membantu mamanya
 mencabut rumput dan berkebun..apa saja yang mama pegang, si anak nak pegang..

 last2 mama hand over kepada anaknya yang rajin..
tengok..peluh menitik-nitik ni ha...ada gaya pegang cangkul.. mama tak bagi pegang cangkul dia ngamuk...
ada gaya pekebun tak?
rumput dah pendek.. nak cangkul apa lagi anak?

ok, sambung dengan sapu sampah pulak.. apa la mama ni.. sampah pun malas sapu! tengok ni Aira sapu.. siap pegang penyodok sekali ok..
ahh!! penat la.. baling semua penyapu dan jum main "yayyiiii:(lariii) ngan mama...

gambar sedikit gegar.akibat gegaran Aira berlari..

ps: sungguh INDAH petang bersama dengan Aira..

16 comments:

kinna said...

bila dgn anak..semua pon indah belaka.. :)

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

rajinnyer anak dara ni berkebun...leh wat menantu ni pada yang ada ank bujang

alyyani said...

ingatkan berfarmville. rupanya betul2 berkebun. hhihihi.. cangkul kecik tu khas utk aira ke?

eiNa said...

kinna: a ah.. memang indah2 jek..penat balik keje pun xpe.janji dpt main ngn anak kan..

anje: ahakss.. sama sibuk naik dengan mama dia saja

alya: tak lah..cangkul tu memang kecik, sbb sambil duduk leh cangkul2..tak berat sangat..

mummy_adam said...

rajin nyer aira.. meh dtg umah auntie tolong auntie plak nak? :)

e.l.i.s.s.m.i.e said...

alahai..rajinnya berkebun :)

MeL MikaiL said...

la acik kecik kecik ni berkebun ye..eina, mika pun sama cm aira sebut "layiiiii" (lariii) kalau ada benda i larang dia moh dgr hehe ;)

eiNa said...

ena: okeh, nnt Aira ajak mama pegi umah aunty tlg bekebun yek.. :P

elis: ahaa...salah satu cara bersenam ni weh..

mel:cute kan..layyii2..

lily lotus said...

ayah tak join ke? hehe..semangat betul ayra

Farah said...

alahai rajinnye anak dara ni :D

eiNa said...

lily: masa ni daddy blum balik keje.. tu lapang jek car porch.ehhe

farah: mood rajin.. time mood sepah..habih~~

lin said...

klu aira suka gardening, sara plak suka laundrying (ade ke word laundrying?kekeke..hantamla labu)

churalliya said...

nmpk aira dah susut badan dia compare gmbr2 masa dia baby.. peluh2 dia tolong mama berfarmville ye.. hehehe..

eiNa said...

lin: ahaa..vocabs baru ni laundrying... :P

sue: yaps.. dedulu masa baby aira sangat chubby.mcm michellin..skang dah susut, makan tak nak susu jek memanjang.

eiNa said...
This comment has been removed by the author.
Elyn said...

hamboi kemain rajin!! leh buat menantu ni hehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails