Friday, April 16, 2010

TPJ ke TPM pun 50 minit~

pheww.. padahal jarak dari TPJ ke TPM ialah 5.2km saja okeh!
tapi masa yang diambil nak ke TPM bukan main lama.. 50 minit (sama macam aku ke bkt damansara time keje ngn E dulu ).. tu pun dengan mengambil kira jem dekt highway sungai besi ye..

Tapi sekarang, walaupun dekat, punya la lamaaa aku sangkut ngan jem..pepagi dengar laporan trafik mesti ada "sesak dari kinrara ke TPM" dan dari TPM ke kinrara"..walhal aku in between jek pun.ni suma gara2 kena u-turnnn..~~
dalam seminggu ni aku asyik lambat jek..nak2 plak tu, pak polisi tunggu di depan traffic light, sapa yang potong que ka, U-turn illegal ka, suma kena saman .. aku pun jadi la baik... queee dengan berhemahnya..ikut traffic light..tapi argh!! aku tak suka jemm!!!!

tapi bila on the way balik plak..sangat dekat dan sekejap..within 3.2km sahaja dan hanyalah 5 minit je.. lagu pun tak sempat habis.. =)


arhh!! hate jemmm..!!

ps: happy friday suma!! n selamat berhujung minggu..

7 comments:

hailmi said...

da lbh krg aku drpd balakong ke klcc..tp logik gak, 27km huhuhu..

alyyani said...

hate jammed too! happy weekend to you too :)

mummy_adam said...

happy friday jugak :)

liza said...

happy weekand:)

lily lotus said...

ly sanggup lalu tol nak gi opis kat kuchai lama..huhu..dah takleh illegal u-turn tu..pak polisi tu pun satu..terpacak jer kat situ. ko gi lah handle traffic tu..bg q panjang tu reda..

churalliya said...

thn 2003-2004 masa keje kat TPM dah ada masalah tu.. skang ni mmg x dpt nak bayangkan.. heaven nye keje kat sban.. hehe.. jgn jeles arr..

eiNa said...

emi: ko duk balakong kah? bila mau ajak wife jenjalan KL..bleh singgah umah aku n kwn wife kojugak.

alya: bosan kan jammed!

ena: happy wiken to u n fmly..

liza: hepi wiken to u too,..plan ape wiken nih

lily:tah pak polisi tu.. tau nak menyaman jek..bukan nak clear kan jalan...tensi!

sue:ahaks.. somban mano ado jem sangat ye tak?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails