Monday, April 05, 2010

rentetan kisah bibik..

sambungan dari note ps di sini dan sini..

last week kan mak saya ada di umah.. semasa saya di opis, mak saya di umah .. mak saya telah "brain wash" sama itu bibik..

Alkisahnya, dia hanyalah UGUT saya dengan mengatakan nak cari keja lain dengan harapan saya DESPERATE nak suh jaga aira, dan saya akan UP gaji dia sehingga 6 ratus... dia ingat saya BODO!! sory la acik TAKTIK acik tak berjaya. Tima kasih sangat2 pada lily, saya pun dah siap pegi jumpa mak lily lagi tau.. sebabnya bukan senang nak mintak jagakan anak kita kan. malam jumaat masa saya nak anta bibik tu saya tanya dia betul2..acik cemana?! jadi ke nak benti.. dia jawap.. tak jadi benti lagi sebab nanti pii-maii pii-mai blan 8 memang dia nak balik indon dah pun.. lagi 4 bulan.. majikan mana nak amik awak keje 4 bulan saja... end up dia pun tak jadi berhenti. atas nasihat mak saya, saya sedikit konpiden nak control acik ni...

so.. bulan 7 - 8 nanti baru saya nak anta aira ke umah bbsitter pulak. insyaallah time tu Aira lagi besar dah..skang pun dah pandai cakap Biyyak.. nak mandhii..papar.. nak mamm..susu... pendek kata bleh paham la apa yang dia nak. =)

11 comments:

kinna said...

aira dah ada bbsitter ok la..takyah la hrp sm itu bibik lg..

mummy_adam said...

bibik skrg sume kurang asam.. mcm kita desperate sgt kan.. boley blah..huh

Elyn said...

owh bibik!!! no komen la heheheh

LynnLyana said...

indon klu kasi muka dia mmg mengada-ngada..kite pun baru je 'basuh' bibik kite kak ina..kite layan dia baik..dia naik lemak plk..isk! geram pulak tetibe!!

♥♥♥ Mrs. Hasanif ♥♥♥ said...

mak teh hebat!!!

lily lotus said...

paham sangat dah bibik tu. eloklah dah nak balik. tau komplen jer dia. mcm2 mak ly citer. mak ly buat pekak telinga jer. ina sabar jer utk few months ni. ehh dah boleh ajar ayra pampers-less tu. hehe

e.l.i.s.s.m.i.e said...

sengal betol laa bibik ni.kalo dapat kat aku, aku luku.hehehe

eiNa said...

kina:bertahan dulu lagi 4bulan ni..

ena: tu lah,xde pun i xkesah aper..

elyn: muahaaha..u pun dh penat pasal bibik kan.

lyn:basuh buh clorox lin, :P

sue: mak teh kan ganaszz..

lily:seb baik ade mak ly,:)
ajar pampers -less eh..ok gak tu, nnt weekend bleh try.

elis: ko tolong luku kan untuk aku nanti yek.. :P

5577 said...

amboi amboi cik bibik ni kan, mcm2 dia. hehe. nasib u bijak.. bagus2..

churalliya said...

hai.. memula x cam siapa nih.. bila tgk muka aira tu br teringat pernah snap gmbr dia & najmi kan.. hehe.. psl bibik tu, sue dah kenal sgt.. tak yah layan.. keje bukan byk pon.. nak up smpai 6 ratus..

eiNa said...

churalliya: hai.. jumpa blog awk kat blog kak jemah.. sekali bace2 nampak najmi.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails