Tuesday, March 30, 2010

down with fever..

yep... after my hubby got fever, he passed to her luvly daughter..
sampai sekrang anak dara saya demam +selsemma+batuk.
monday i was on MC bcoz they had transferred the virus to me..uhh..siap migraine laa.. (tapi still leh online fb..)
then, anak dara tecik demam sudah kebah, tinggal batuk dan selsema sahaja...lama jugak la aira xkena demam +batuk +selsema nih.. siap complete pakej...
batuk tu yang buat aku risau sket..sebabnya berkahak.. n know the history of Aira punya batuk memang ngeri... sebab asal ade kahak je nnt berlanjutan.. mintak2 la cepat sembuh.. tak mau masuk spital dah..kesian woo tengok dia kena neb dlu2..


ps: bibik bagi hint nak cari keje lain yang gajinya RM600 sebulan.. hurmm aku cakap.. kalau acik nak gaji manyak, saya memang tak mampu la acik..umah saya pun x banyak keje sangat, setakat tu jek saya mampu.. kalau acik nak jugak. cari la tmpat lain..nak wat cemana..acik ni tamak yang nak duit banyak..
aira !?! hurmm tepaksa la saya cari bbsitter plak.. taska ?adalah pilihan yang ke seratus ...
pss: dlu elok2 jaga budak besar yang dh pandai cakap acik ketuk2 pale dia..kan budak tu dh ngaduk kt mak dia.. sape yg cari pasal..acikk jugak... ni acik nk suh saya amik budak baru.. baby bwh 6bulan memang saya xberapa gemar, nak budak besar tak dapat2 lagi..so.. salah saya keR??

9 comments:

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

tak bukan salah iena....macam2 dilema sekarang ni kan...sian aira batuk ek...fever lagik...sekarang musin tak menentu...hope get well soon k...

Aku Bukan Bidadari said...

iena ni baik sngat ngan bibik.. hmm takper slow2 cari bbsitter insyallah ada tuh..

eiNa said...

anje: tu laa..aqish pun sama eh..semoga cepat sembuh!!

tiara:stress gak nak cari bby sitter area sni.. :(

MeL MikaiL said...

cian aira batuk ye..mika pn baru jangkit ngan i batuk+selsema :( erm..ape kes bbsitter nak rm600 sebulan? haihh mcm2 peel..

Jiey^Mien said...

cuba tanya makcik2 cleaner Indon kat office, kot2 dia tau member2 dia yang nk carik keje..

Diyana Zulkifli said...

hantaq balik sp.*ada bran?haha

eiNa said...

mel: 600 tu dh mcm keje 7-11 kan, cube bagi die keje 7E tgk..ade mampu? hurmm...

Jiey:thank u bagi buah pikiran!!!

donat: arhh!! tidak.. xsanggup la donat.. huhuu..belum antaq dh nangeh dlu bleh?!!

lily lotus said...

tak sangka plak sampai camtu demandnya. nanti ly cuba tanya mak ly ekk. ke eina nak hire maid baru

eiNa said...

lily:sebenarnye kitorang xde maid pun xpe.. yg amik maid tu pun pasal Aira jek..kalau nk amik baru takut nanti macam2 hal plak dah sure proses dia lambat plak...
ly try la tanye mak ly camane dlu.. kalau dia OK..legaaa sesangat lah... tq yek..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails