Tuesday, March 16, 2010

pelik dan curious nih..tolong...

salam..korang penah dengar  or tahu tak bila address b.l.o.g.s.p.o.t kita di buang s akan ke satu page yang sama saja.. saya dah cuba dan semua url bs kawan2 blogger lain pun sama..
cuba try tengok..(yana,azza donat..k.eina guna korang nyer link as contoh yek..)

a3lina.blogspot.com ke a3lina.blogpot.com
azzamoro.blogspot.com ke azzamoro.blogpot.com
babyibu.blogspot.com ke babyibu.blogpot.com
diyanazulkifli.blogspot.com ke diyanazulkifli.blogpot.com
dan lain2..

sama jek dia pegi ke main page itu... hurmm.. ke memang dah lama benda ni or saya jer yang baru tahu?!
Astaghfirullahalazim... terus saya rasa macam nak tukar ke .com or wordpress or tak yah ada blog dah..

10 comments:

nurulayuni said...

a,ah la ina..seti pon ado test my url gak..mmg akan ke main page that website..menakutkan..kenapa mesti jd mcm tu..org2 IT bleh tlg jelaskn tak??

azzamoro said...

virus ker ni kak ina.. isk

eiNa said...

seti: kan? ehh..jap nak update blogroll ko.. :P

azza: tak tahu dan tak paham jugak..

Salina Inzaghi said...
This comment has been removed by the author.
Salina Inzaghi said...

org tu register domain tu as www.blogpot.com.
so if kita blogger ni salah eja tak letak "S", search engine will automatically redirect us to the closest match, which is blogpot.com instead of blogspot.com

eiNa said...

kak nani:so sape2 je yg tesalah type xde s direct pegi website tu la erh.. tapi mcm di rancangkan .."mereka" itu..

Anasfadilah said...

tak perasan pula benda ni..hmmm..

mummy_adam said...

a'ah.. sama lah

MeL MikaiL said...

ish yela. scary plak..

lily lotus said...

mcm2 dunia cyber nikan...sabar jerlah

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails