Sunday, March 07, 2010

1 tahun 10bulan sudah,,...

 she is 1 year 10 months now.. =)
cepat betul masa belalu..
lagi 2 bulan dah 2 tahun..pheeww..besaq dah anak mama ni..

so far hers developments at her stage memang on track..
cakap pun dah few words... tapi pemalu yang amatt... anak dara sejati..

mama memang favourite words  dia.
diiy pat titt.. klu cakap tepon ngan daddy tu ja dia suh.. suh daddy balik cepat..
kalau tengok gambar tok..panggil "tokk.."
 tunjuk wan.. "wannnn"
 nampak pak long.. "pak wongg"..
sepupu dia yg kecik tuh nama auni.. jadi "aneyy" ..
kakak jadi "tak" ..  abang jadi "bang"..
mandii.. pantang nampak air
beg.. usung handbag mama..
barney..siap kena  beli pekakasan barney dah ni.. dari botol air, botol susu, bear kecik barney....aduihh
maenn.. setiap kali jumpa atau nampak playground
pakai kasut kiri kanan dah pandai..
nak pakai suar sendiri ..bukak suar tak mau..pakai je nak sndiri.

leh nyanyi yg best... a b shii.. aii.. oo..
eya eya yii.. ( old mc donald had a farm.. e-i-e-i-o)..
baarrneey ai yuu...

yang best lagi.. pantang nampak bendera malaysia sure jari tunjuk 1..
kalau dalam keta tetiba dia tunjuk jari telunjuk nombor satu tu.. cari la kiri kanan..samada ada bendera malaysia atau ada logo 1 malaysia.. hehehe..

paham la bila kta becakap ngan dia.. dah boleh suruh macam2.. :P
bab mengada2 tu x larat nak citer.. huhu..
dah tak takut ngan orang sangat dah..cuma masih pemalu jek..


ps: mama tengah buat planning n bajet for aira nye birthday ni.. =)

16 comments:

Salina Inzaghi said...

hehe...kami dijemput lg ke tak tahun ni? hhaha

eiNa said...

kak nani: sudah semestinya.. hope tahun ni lebih meriah sbb dh ada 1st experience dlu.. =)

alyyani said...

kejap je nak 2 tahn dah aira. aira dah pandai cakap la. mesti best kan? tak terlayan dibuat nye. ;)

Mrs.R @ Emi said...

baguihh la anak dara pemalu :)
anak dara sy mana tau malu..

eiNa said...

alya:pandai cakap sket2 hujung pangkal kta kena tangkap sndiri..hehee..

emi: emily rocks.. suka tengok emily bergaya ngan spek mata itamnya..

Lin said...

"mamaaaaaaaaaaaa...aira nk adikkk..plishhh ma..plishhh" (kata aira kpd mamanya sempena hari jadi nya yg akan tiba..)

iem said...

kejap je dah nak masuk 2 tahun kan...
dah besar anak dara nii ye..makin comel

eiNa said...

lin: wahh..aunty lin ajar aira wish adiah besday yek. :P

iem: masa ni best main2 ngan dia.. sedap2 gomol..

mummy_adam said...

aira sama bulan ngan adam kan.. huhu.. ena pun tgh berangan for adam nyer birthday nie..mcm2 nak tp bajet kuranglah..huhu..

eiNa said...

ena: sama laa sbb tu kena wat bajet dr awal..rasenye simple jek kut..

-yani- said...

hehe.. salam 1 malaysia ye aira.. :)

5577 said...

:) chumel..

kite mmg semangat part nak buat bday party utk anak kan.. heee..
2bln je lagi kan?
agak2 dijemput tak?

insyaAllah kitorg pun nk buat bln 6, celebrate 2bday budak kenit tu skali.. 3 n 1..

eiNa said...

yani: semangat 1 malaysia skarang.. siap dlm umah kena sangkut bendera kekadan tu..

farah: mesti jemput punya... insyaallah thn ni nak proper invite ;)

kinna said...

kejap je anak dh besar,kan? rs cm br semlm uat en3 dia dlm perut..sedar2 dh pandai ckp,jerit,jln,lari..

MeL MikaiL said...

kejap je aira dah nak 2tahun..bgslah aira pemalu, aira kan girl...:)

Elyn said...

ayo aira sudah mau 2 thn ek??? cepat tulll

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails