Friday, November 07, 2008

HaPPy 6 mon my dear!!

Aira dah sehat!! yeayy.. yeayy pulak... Alhamdulillah.. Amin...
Senang hati mama ngan daddy tengok Aira dah sihat ... dah main main.. dah sembang sembang...

Yeayy lagi sekali!!! .. Aira sudah 6 bulan... macam macam dah Aira pandai..dan macam macam ragamnya...

-Aira sangat suka mandi.. kalau bg dia mandi.. senyum melengeh...

-Aira pantang letak dia kt bwah.. terus pusing pusing.. guling gulin...

-Aira dah pandai gostan.. laju jek dia gostan.. suka sgt tengok bila dia nak gostan.. angkat badan tinggi tinggi.. then tolak kebelakang... mmg baby akan gostan dulu ke sebelum ke depan?

-Dh mcm macam bunyi keluar.. abbuwahh... abaababaa.. mamaamaa.. baby talking..

- Kalau jalan2 senang je dia tdo.. duk dlm stroller pun boleh tdo..x meragam lgsg... tapi kalau dlm rumah jenuh bebuaii....

- Aira dah makan solid food di Nurseri nya... kakak tu ckp dia suapkan Aira 3scoope susu tu mmg abih.. (tpi di umah xabih pun.. abih di sembur comot-comot jek)

- Aira will switch to new formula.. ntah la.. baru ni try beli Lactogen step 2, ngan dupro stage 2, belum cuba minum lagi.. tgu weekend la senang nak pantau dia nya pooo pooo... kalau x elok tukar lain plak.. anyone got any suggestion?

- Rambut dah lebat.. tp bahagian depan jek.. yang belakang still gondolll.. ni pun sape ade petua nak lebatkan rambut di belakang.. (orang tua cakap makan bantal).. rambut makan bantal ke bantal makan rambut ke ai pun x sure...

hurmm dan lain lain yang mungkin x hapdet di sini... =)

dah 6 bulan tu..mula laa aku memikirkan bila dia setahun.. =P mule la berangannak celebrate besday setahun nnt nak buat apa sume kan.. =D


ps: gambar di atas telah dianiaya oleh daddy nya.. mama balik dr keja kemarin, sampai depan pintu jek terus mama gelak.. gelak guling guling.. xleh benti.. then MMS kat wan, kat mak long, kat mak ngah, kat mak lang..pendek kata suma adik beradik la.. suma marah+lucu..kata kami buat aira cam mainan @ anak patung..kekeeekee....
abah kata"apasall laa hampa anaya anak hampa jadi macam charli caplin tuu.. tapi cucu wan tetap comel.."
mak long kata" ghambut aira dah panjang, pesaipa hang sikat rambut belah tengah camtu"
mak lang kata" laa..lawak la muka aira camtu..nanti mak lang p cuci buat kenang kenangan.."
dan.. everytime aku tengok gambar nih.. mesti aku gelak.. my dear Aira.. mama sayang Aira sangat..love u so much!! Aira laa penghibur hati mama dan daddy... we love u so muchhh dear... muahh muahh muahh...
pada daddy.. nakal noo daddy nih..mama xdak buat mcm2 kat Aira ek.. anyway.. daddy mmg besh!! boleh jaga baby sowang2.. mandikan baby.. buat susu.. boleh di harap la.. boleh la tinggal kat daddy lagi bila mama nak p Jusco sensorang.... hehee...muahhhh kat daddy jugakk!!

9 comments:

azie(mama auni& erin) said...

hai dah 6 bulan aira....comelnyer

reP; eina erin 7 kg..aha xlarat ku nak dokong..maknyer kedeng jer hihi

eiNa said...

azie.. nampak nye.. Aira lagi berat tuh.. Aira 8kgs now.. mama dia pun menyenget jek nak dukung..

Magnificent Moments of Life said...

eina, comelnya aira. cepatnya masa ni berlalu kan, pejam celik, aira dah 6 mths. anyway, im very the happy for you and ur happy family.

SMUACCCCCKKKKK for Baby AIRA

eiNa said...

tq aunty linda... :)

BabyIbu said...

waa..rindu nak jumpa Aira..boleh lawan guling ngn Ammar..Aira gostan..Ammar pandai pusing ke tepi ja..

mummyshasya said...

kak eina,dh nak tukar susu ker??saya ada survey nak tukar susu shasya ari tu,sales girl kt situ ada bg jadual utk tukar susu baby..tp saya camner nk bg kt kak eina??

Elyn said...

hihihi daddy aira bebetui x dak keje.... abih di modelkan aira.... apa2 pun aira ttp cumeii

eiNa said...

yana: tu laa... bila lagi nk buat gathering2 nih..

finaz: send laa.. mail pun bole.. :) kecik tapak tangan komputer k.ina tadahkann.. jejee

elynn: ehee...tu laa mainan kitorang, macam2 buat kat dia.. :P

Mrs.R @ Emi said...

tomeiiinyer...geramm

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails