Wednesday, November 05, 2008

mama+aira demam la pulak....

senin..badan dah lemah2... sendi dah lenguh lenguh..tulang dah mcm sengal sengal...
ish..simptom nak selsema nih...seram sejuk je.. besin tak benti...since sabtu lagi ekceli duk besin2 nih...dan kompem..
petang tu aku di serang demam + sesema...huhuu b4 balik umah singgah klinik Tan & Mano, amek ubat... susah tul panel A*A nih..sikit sangat klenekk nye..kalau I*G... banyak sket panel.. dh setel amik ubat, terus balik umah amik Aira.. hurmm baru je kul 5.30, awal lagi....
main2 ngn Aira...(tp dlm hati..ishh kang jangkit plak kat Aira nih...) belasahlahh...janji dpt men ngan Aira... =)

mlm tu..tetiba... Aira nangis2 ..letak dlm buai nangis2 mcm tekejut tekejut.. cuakk dah aku.. xpenah penah dia nangis cam tu.. buai buai sampai dia tetido.. rupenye... badan die dah suam suam dah.. adehh ni laa kesannya.. menyesal aku main2 ngan dia..gomoi2 dia bagai td..sbb dia suke gelak ngekek ngekek.. tu yang aku suka gomoi2 dia.. kalau gomoi kat leher ke ..kat ketiak ke..bila dia geli..kekekeeke jerk.. =)

natijahnya..
Selasa aku EL.. sbb aku masih lagi lemah2 bdn dan Aira bdan dia macam suam suam jek.. standby gak ubat demam ...
petang Daddy balik keja.. baru bwk gi klinik tedekat.. klinik tu kitorang baru find out yg die pun panel A*A dan dekat ngan Jusco Equine tu.. xjauh sangat la dr umah dr kitorang nak p klinik zalfah yg kat Bangi nunn....ekceli xde la teruk sangat Aira demam.. leh sembang2 lagi.. senyum lagi.. yang aku sangat suka.. patient2 lain kat klinik tu ramai yg tegur Aira.. since tu klinik kanak2.. ramai emak2 dan bapak2 besama anak2 mereka yg kurang sihat.. ada satu fmily nih derang tgu kat kusi ujung sana.. tp nmpk Aira n kami sefamily derang dtg dekat kitowang sbb kecumelan Aira..hehee.. (mama tumpang glamour)...
akak tu dtg, pegang2 pipi dia.. tanya sapa nama.. panggil2 dia..Aira pun apa lg.. pantang org tegur.. senyum sengih je dia...orang ckp, baby slalunye bila nak betukar bulan atau nak pandai buat sesuatu dia buat perangai.. agaknya Aira ni nak naik 6 bulan (this friday) .. tu kut dia demam.. xpun nak tumbuh gigi.. dh nmpk bayang2 gigi kat gusi dah tu... xpun nak pandai merangkak.. sbb skang angkat tengkuk dan badan dh tinggi... dah pusiing2 360 degree... xpun nak pandai cakap!!
yes..Aira dh pandai cakap .. dia dh pandai panggil Mama!!! tengok aku je.. ma ma ..ma maa.... bahagienyee rasa!! =) daddy? daddy dia tatau sebut lagi... dia pandai ckp ba baa..abba.. abbaa.. so daddy? wanna change now to abah from daddy? thehee...
bila dah amik ubat tu, siksanya skang nk bg dia makan ubat.. dia tau je org nak bg dia ubaat... tutup mulut rapat... agah2 pun senyum x bukak mulut..kalau x, mulut tu nganga jek.. upah susu pun xmauu... bila dah bejaya bukak mulut dia ketap gusii..kuat lak tu.. tadi pagi aku test sua jari...huhuu.. leh tahann nih.. blum ada gigi lagi..nnt kalau dh ada gigi..
ni ai x sabar nk tgu lunch.. lari balik jap tgk baby.. Ari ni turn daddy EL.. mls la nak antar Aira kat nurseri klu badan die suam2... nnt derang buat x endah jek.. kesian Aira... takpe la kitorang sacrify for Aira.. takat ponteng keje sorang sari tu.. ape lah sangat ye..huhuu.. hari ni baik la tu anak mama... pagi td dh bepeluh2 badan dah...
k la.. nnt ade cita ai apdet yek..


6 comments:

Sue@MamaMaryam said...

ala siannyer..harap k.chik n aira makin ok.. ye l akot nak tambah akal tu.. bila la km plak leh gomol aira nih??

eiNa said...

insyaallah..cepat sembuh...
balik x ghaya haji or kenduri Ma'ei, 28 nov nih?!

Sue@MamaMaryam said...

re: x blk kot..maybe chik sowang je blk naik bas.. km kem adiah je kot.. huhuhu xde cuti la.. raya haji blk raub.. k.nani dlm pantang masa tu..

emi said...

ciannya demam..take care my fren

eiNa said...

masih emi.. concern gak ko kat aku neh..

shafa said...

Cian nya Aira demam..EL xpa yang penting sacrify untuk anak. Biar la org nak kata apa. Janji anak sihat. Alhamdulillah dah ok dah dia..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails