Tuesday, June 16, 2009

..berpantang kali ke 2...

Alhamdulillah.. jumaat lepas kak long selamat melahirkan baby girl!!
lepas 3 hero dia dapat n last one dia dpt girl..
n baby nama Auni Nasuha .. pic? nan ado.. ado dlm hensepon saja..

bebalik kepada kak long yang mmg tgh berpantang dan berurut kan .... aku menumpang satu badan berurut ngan kak liza(kak bidan).. sbb nye?

mak cik kan sakit belakang sokmo -sokmo.. masa kak liza ngurut aku tu..membebel aje dia... dia marah kata aku x bepantang betul2... abih urat2 dh masuk angin..memang pun..aku sndiri slalu rasa sakit sini sana.. padan muka sendiri..apa lagi..kena laa "bepantang"sekali lagi...
tp xde la pantang teruk cam org baru pas beranak tuh... pantang aku ..kena mandi air daun2 aja..memacam jenis daun aku kena mandi..siap letak halia lagi.. pas tu kena minum air daun inai dengan buah manjakani?! ya allah.. pahittt bedengungg..... pas telan ayaq tuh terus aku makan choclate... hhuhuu.. dah tu plak.. kena makan ubat apa namanya mas cotek?! hehee.. ekceli masa aku dlm pantang dulu beli ubat utk pas besalin..
HPA apa ka namanya.. tp hampehh..masih elok didalam kotak.. bleh juai balik pun.. x bukak pun kotak tu..napa aku x makan ..seperti sedia maklum Aira prolong jaundis..kesahnya nnt kesan kat baby plak.. biaq mak dia sakit takpa..so since Aira dh setaun lebih..mak dia plak yg dah start sakit sana sini.. kena laa makan ubat balik...
er..tanya gak kak liza psl bidadari tuh.. dia cakap bidadari tak leh continuous makan tkt nnt kering la plak...hurmm... pulak dahh... tatau la.. mcm2 cara nk jaga badan nih..
upss.. jugak kak long sponsor (pinjam) korset dia.. tak kan la aku nak bebarut balik kan.. cam x sesuai nak p keja nak bebarut..korset la pilihannya.. hehh,...pasti lepas ni aku lagi slimmmm..hahaa.. (sendiri perasan).. selamat tinggal lemak di perut.. sebelum pakai korset tu elok sapu losyen halia mustajab tuh.. berangin je rasa..

ps: boring kan entry x bergambar.. sabar..sabar.. nnt dh pindah umah baru akan diusahakan mendapat sebijik lappy untukku................

10 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

nape makan bidadari leh kering? x faham tuh..sebab dier ekstrak manjakani dan air asam jawa jer klo baca kat bhn2 tu..

eiNa said...

elis: tu laa....lain org lain caranya kut.ramai jek makan bidadari tu xde komen apa2 plak..

FIESYAH said...

selamat berpantang sis...pas ni slim lah ek...

mazrah said...

berpantang ke? hehe.. boleh la sepp separuh.. hihihi..

tapi kite tak mkn manjakani bagai lg.. u know why la kan.. ;)

♥♥♥ Mrs. Hasanif ♥♥♥ said...

k.long bsalin? tkejutnya x dgr pun kt dia peknen..huhuhu kem salam pd k.long ...selamat bpantang buat dia..

Jiey^Mien said...

sama la kita.. badan masuk angin.. =(

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

haishhh..ingat pantang bersalin gak..:D

eiNa said...

sue: ok nnt kami kim salam ..p la melawat kak long..kt seksyen 8,BBB..dpan billion jek..

jiey: berurut la jiey...

yana: ahaks.. pantang part mandi daun2 jerk...

eiNa said...

fiesyah: uhh..harap2 la bleh slim balik kan..leh pakaijeans dulu2..

mazrah: xpe.. ur time will be soon.. manjakani itu sangatlah pahittnye...pas ni mzrh rase yek..

Elyn said...

haah la eina nk tau gak apa yg kering bile mkn BD.... so far x pernah dgr. nnt tyekan ek...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails