Monday, June 01, 2009

..dah discharge dari SDMC...



salam suma...
setelah 5 hari berkampung di SJMC...finally ari sabtu Aira discharge dr hospital... sepanjang-panjang aku kat hospital tu..rasa geram yang membuak2 terhadap si pengasuh taska dia.. sebab doctor cakap Aira kena bronchitis... (jangkitan paru-paru)....disebabkan kemungkinan minum susu yang dah basi.. persekitaran yang tak bersih dan tak dijaga dengan baik atau kurang perhatian...


kat SJMC...every 3hours kena nebulizer dia.... then satu hari dua kali kena buat suction itu kahak.. waktu suction tu mama sangat kesian dekat dia.. even dah bedung dia ngan blanket n dipegang 3 orang Aira still kuat lagi memberontak.. mama tak sampai hati tengok sebnarnye tapi demi anak..mama beranikan diri saja...

so after this, Aira kena quarantine... tak leh pegi tmpat orang ramai selama 2 minggu... tak leh mandi sejuk sangat , tak leh minum susu dah sejuk..

kawan2 Aira.. doakan Aira sihat-sihat ekkk...Aira dah susut badan dia.. skang tinggal 9.0kg saje..huhuu.. dulu Aira sangat gebu okeh.. nak dukung pun xlarat... mama doakan Aira sentiasa sihat dan ceria.......... mama n daddy love Aira so much!!!

18 comments:

BabyIbu said...

Aira..Ammar doakan Aira sentiasa sihat dan ceria..nanti kita jumpa eh..lama tak jumpa Aira..

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

cian aira..dah susut..
harap2 aira cepat sembuh ok

DYLA said...

moga aira trus sihat ye,

ini la yg merisaukan kalau letak kat neseri ni. mcm dorang tak amanah.

insya'Allah pas ni aira gebu balik k

Anasfadilah said...

aira comel la makin besar ni..anak makcik ngorat boleh?muahahah!

Jiey^Mien said...

Hopefully Aira will fully recover soon..

Dear, nape tak bgtau ada kat SJMC? Kitorg every week mmg without fail la gi sana.. Kalo tak, leh visit cik Aira comel..

eiNa said...

yana: tq.. a ah..lama xjumpa ammar yg ramah tu.. :)

yanadzul:tq..

dyla: a ah..tu laa masalahnye neseri tu.. :(

dila: ziyyad pun ensem.. :P

jiey: mmg teringat kat Ian ngan u mmg slalu pegi SDMC tp xde phone number mau cntct.. mase pegi buat fisio tu intai2 gak kut2 teserempak ke kan.. :)

FIESYAH said...

Aira cepat2 sembuh..pas ni leh main2 ngan mummy & dady...

NuRuL DhiA said...

aira, mudahan cepat sembuh yer. biar montel semula badan aira yg makin susut tuh, aunti doakan cepat sembuh ..amin

Salina Inzaghi said...

mudah2an dia cepat sembuh..sib baik takde pa2 kan..gi marah sket pengasuh taska dia tu

eiNa said...

fiesyah: thankss mama ngan daddy tak sabar nak main2 ngn aira jugak..

dhia: tq jgak.. tu laa xsabar nk bg aira gebu balik...

kak nani: dah bentikan dia dr taska tu.. buat masa skang mak ina tlg jaga kan dia.. insyaallah smpai dia betul2 sihat then baru letak kat taska baru.. susah betul cr baby sitter area tu.. :(

Magnificent Moments of Life said...

Oh dear...cian aira =(
eina, best is awak carilah babysitter yg boleh dipercayai. taska2 ni selalu mcm ni - even sufea (anak anna) tetiap minggu sakit. Mak saya jauh kalau tak sure she is more than happy babysit aira.

MeL said...

semoga cepat sembuh aira..kesian tgk budak2 klu sakit ni. mkn ubat doc bg k, tcare :)

mzrh said...

aira...ciannye dia... get well soon k aira... eina, u take care too k..

eiNa said...

Linda:thanks Linda..susah betul nk cr babysitter sini..

Mel: tq.. aira bab ubat memang siksaa nak bagi...

mazrah: tq.. kte tdo pun x betul dah..tp best gak tdo hspital mcm tdo hotel plak.. makan pun free.. seb baik insurans kampeni cover..kalau x parah gak nk bayar bil..:P

Salina Inzaghi said...

huhuhu kalu dh kampeni yg terkenal ngan insurans tak tlg kaber insurans utk anak staff....mmg tak guna la kampeni tu
tp tu la kan..sib baik la mak dia dh tukar dr keje kat E...if not, mmg parah
heh...tgk if akak bosan keje baru ni karang, bukak daycare centre pon syiok gak hahahahha :p~

Elyn said...

la haii sian aira sakit smp kene msk sepital....

eina aira sakit pasal duk taska ek....

cepat sembuh ek aira, nnt updet lai pasal aira ek eina!!

mummy_ayu said...

salam kena..semoga Aira cepat sembuh..jom tukar link!

eiNa said...

kak nani: kalau bukak baby day care inform kat ina dulu tauu.. aira akan jd 1st client...

elyn: salah satu puncanya.. doctor kate duk taska ramai2 tu laa puncanya.. kebersihan tak tejaga.. ok nnt i update cite aira..

mummy ayu: okeh.. nnt saye add kan.. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails