Friday, June 12, 2009

.. i locked my car key in the car...



phewww....
kejadian ni terjadi semalam iaitu hari khamis...
pagi tu aku dh smpai agak lewat dlm kul 9.00 cam tu dan as usual bila lambat sure kelam kabut kan, dah la tu parking sikit punya baik kat depan loading bay .. hanya beberapa langkah saja smpai ke depan pintu opis.. ahh gasak..
kalau kena clamp RM50 boleh consider aku bayar parking fee utk TPM nih sbb dah beberapa bulan aku xbayar parking..sume illegal parking aja..
disebabkan kelam kabutan aku.. smpai je dpan opis..mati enjin amik handbag.. tekan centralize lock door tutup pintu... tanpa aku sedari aku tak amik kunci dr stereng!!!! chisss bedebah sungguh!!!
tak ingat langsung langsung...smpai laa dh pukul 5.15 (smpai lambat balik awai..)
besiap nak balik dh ni.. amik handbag cam biasa cek kunci kete kat mana..simpan enpon..


aik.. mana kunci keta aku!!! punggah satu beg.. alamak.. xde!!!
terus kuar opis pi kat keta..
jeng jeng.. kunci aku bergayutan di stereng itu... dengan kilaun lagi sbb key chain aku glow in the dark kan...


haihhh... cam na nak buat ni!! bantuan ..bantuan...
mintak tlg Wan..dak finance..dh dia pun ada appointment petang tu..xleh tlg..masa aku mntak tlg dia dh dlm keta pun..ok la xpe..=(
pas tu kebetulan si shanker lalu mamat ni jarang aku becakap ngan dia..tp sbb aku dh ala ala desperate terus aku tegur dia...
pulun laa dia nk korek tingkap bagai..dia kata dia perlukan bantuan..
aku teringat madhi.. tp dia off plak hari nih.. farid dh pi US plak smlm.. heh..dak laki melayu kt opis nih berapa kerat la sangat.. then tingat khairul..huhh seb baik khairul on duty ari nih..
dia mai naik EX5 dengan sebatang kayu mcm kayu pembaris tu!! siap bawak senjata....
sedang dia tlg kodek2 pintu dan tingkap tu aku telepon En. Dmin...
huhu.. macam mana dia nak mai antaq kunci dia duk kt KLCC lagi nunn exhibition xabih lagi.. aku tanya ingat dak kunci spare tang mana.. seb baik dia baru kemas..dia ckp dlm lemari baju celah2 baju.. ada 2 spare key.. satu che bu keta aku..satu che hi..keta dia..
urmm..so cane nak balik!? sure time ni dh mula nak jem dah..
kebetulan si khairul tu td mai tmpat parking aku dgn EX5!!
slumber jek aku tanya dia..tu moto U eik..
dia cakap ha ah.. nak balik umah amik spare key ke?
tu la.. rasa cam nak balik amik spare key jek.
umah kt mana dia tnya..
dekat jek.. taman puncak jalil tu hah..
hah amik la .. dia pun amik helmet n bagi kunci kat aku..
aku masuk opis balik amik handbag dan terusss jadi minah rempit!!!
phehh.. lama gila dah aku tak bawak moto nih... sejak dpt che bu dh 3thn dan kawiin setahun lebih ..aku rasa ni la aku pegang handle moto balik.. tp dulu kan aku minah rempit gitu..manakan mungkin aku lupa skill bwk moto..ekekeke.. pecut laa balik umah dlm 10 min dh smpai umah..
elok aku smpai umah amik spare key tu..aku check hp.. si shankar n khairul msg ... "Azlina, kunci dh bleh bukak..elok u kuar simpang enterprise 2 ni dh bleh bukak.."...

chet.!!! penat aku merempit alih alih kunci dah bukak la plak...
ok la..aku pun merempit balik ke opis... pulangkan moto n pi la tgk che bu aku......
huhuu.. getah tingkap dh tekopek sket.. aishehh...
tp nsb baik central lock still function...
hurmmmmmm...
itula ceritanya aku kunci keta dan tinggalkan kunci dlm keta...apaa punya turrrrrr da!!!!!!

aira: tu la mama... lain kali jangan suka amalkan tinggal kunci keta kat dlm keta.. happp mama sket!!!


18 comments:

-yani- said...

dh kelam kabut kan.. tu yg tertinggal...
hehehe dpt kubayangkan hang merempit dikotaraya..
:)

Queens said...

eina..jap confius..
eina lock keta tuh..tpi kunci kat stereng lagi..cmner tuh??

eiNa said...
This comment has been removed by the author.
eiNa said...

tiara: ha ah.. lock keta dengan central lock kat handbrake... tp x cabut kunci keta dr stereng just kuar dan tutup pintu terus langsung tak pasan kunci tak amik dr stereng..

n..sume gambar tu adelah gambar google saje.. :P

eiNa said...

yani: dah lama aku x merempit.. merempit dlm kotaraya lagi best ghupenya.. tp indon banyak ngorat la plak.. ampeh tui..

DYLA said...

adusss. takut jugak jadik mcm ni.

kdg mmg tak perasan sbb nak cpt sgt.

e.l.i.s.s.m.i.e said...

fuh...seb baik x tertinggal anak kat dalam tu :D

Jiey^Mien said...

wahhhh kagumnya ngan org yg terror merempit nih.. saya nak bwk kete pun ketar lutut.. apa lagi nak merempit.. :P

Elyn said...

huh.... igtkan aira lam kete risau je baca gegegeg

eiNa said...

dyla: tu la.. careless betul i.. hurmm..

elis: huhuu.. tetinggai anak dlm tu kompem mama dia nangeh dlu..

jiey: ahaks.. sya nih mmg brutal n ganas sket.. xlemah lembut ..hehee..

elyn: hehh.. kat opis.. seb baik x jadi msa ngan Aira.. :P

mzrh said...

teringat membonceng eina merempit dulu2 kala.. hehe..

eiNa said...

ahakss.. kamu la pembonceng ku yang setia.. :P

Salina Inzaghi said...

aik..tak lock guna button kat alarm tu ke?

eiNa said...

akak.. tu gambar encik google saje.. kunciyang betul mcm kat gmbr aira tuh.. tak de remote dah.. sebab tu pakai manual central lock kat handbrake..slalunya pegang kunci sesiap..tekan lock pastu kuar keta smbil tutup pintu angkat skit dia punye pemegang maka locked lah ia..
:P

Magnificent Moments of Life said...

fuhyooo, eina merempit... thats something we dont see everyday. anyway, mulai hari ni, awak akan sentiasa double check everytime awak lock keta.

mummy_adam said...

huhu.. haru sungguh.. i pun pernah nk terjadi mcm nie.. hahaha

eiNa said...

Linda: ahaa..susah tu nak tgk sy merempit.. :P

mummy adam: mmg haru... lainkali x leh careless lagi..

Mama_Aqish said...

nak drive ke aira???hu...hu...tecik2 lagi dah pandai bawa kete ek

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails