Monday, June 29, 2009

..dah pindah...



officially kami dh pindah umah weekend lepas.. sangat2 penat.. (mcm aku je yg byk angkat brg..padahal jadik mandor jek..)
thanx a trillion..to Amey n abah.. yg aku import dr SP utk tlg kami pindah.. hehe..
memang laa memenat kan badan bab2 pindah ni.. bemula dengan sabtu cuci umah.. mop dan sapu bagai..
pas tu angkut mengangkut...
kami pinjam van abah yg ada kt kak lang..
angkut dgn van barang2 kecik (tak kecik pun sumbat gak..) mcm rak tv, kabinet dapor 2bijik.. seb baik mesin basuh ngan peti ais tak muat..



sabtu malam dh tdo umah baru.. semua tdo bawah je.. sbb bilik xdak kipas lagi..
ahad.. baru call lori.. lori 2 tan.. penuh jugak lori tu.. dengan sofa, meja makan,almari,katil... ingat kan dh angkut brg ngan van sikit2 lori satu tan pun muat, rupanya banyak jugak barang2 aku... kalau x angkut ngan van aku rasa lori 3 tan pun penuh apa....
petang plak pasang astro..


gedebuk-gedebak semua.. kos nak pindah (walaupun dekat dan hanya rumah sewa) RM keluar mcm paip air yang pecah..sungguh laju sekali..
kos lori..kos astro.. deposit umah.. peralatan tambahan (kipas master bedroom xdak..) ampeh!! aku aim nak buh air cond jek..tp tunggu dulu sat..


mcm mls dh nk pindah2 lepas nih.. harap2 tuan umah ni x sebok nak jual umah dia..klu nak jual pun kami sanggup nak beli jjugak.. dan mmg pun kami plan nak beli.. dan harap2 dia pun nak jual jugak..tpi bukan dlm masa tedekat laa kut.. (fulus blum ckup)...


double storey 20x70 dengan sewa sebulan RM 600.00 ... hurmmm ok la kan.. umah besar 2tingkat.. mula la aku becadang nak sewa bilik atas kat orang tp mana mungkin En Dmint setuju.. x bebas laa kami nak berdrama.. nak bergusti.. nak berguling klu ada penyewa lain.. ye x?


owner umah PUJ 2 advice beli time skang.. even kak ivy our agent pun ckp skang masa tebaik kalau nak beli umah.. installment bln2 kat bank pun lebih kurang sama ngan kami byr sewa so die advice baik je beli...n market value kat PUJ pun skang not bad.. dekat Puchong, dekat Putrajaya.. dekat Cyber dan paling penting dekat ngan TPM (mcm lamaa je aku nk kja kt sini) ... Insyaallah...


environment area umah baru nih agak sunyi..sebelah kanan ada jiran (melayu) tp xnampak batang idung pun lagi..sebelah kiri umah kosong..(parking free utk Che Hi).. mlm2 tdo aman jek rasa..xde bunyi keta moto lalu.. tp... takut gak sbb byk umah blum berpenghuni..


ps: kengkawan kalau nak cari umah aku kali nih pun senang jugak.. ikut simpang Petronas kt Playground tuh pastu simpang petama belah kiri..pas tu kiri lagi then terus jek..umah betul2 dpan signboard jln .. :P sure x sesat punye..

16 comments:

Anasfadilah said...

berpindah rumah adalah sangat memenatkan

tade house warming ke?heheh

azzamoro said...

bile nak ajak datang umah baru...huhu

e.l.i.s.s.m.i.e said...

bleh buat house warming nihhh.. :D

Magnificent Moments of Life said...

huhu, selamat berumah baru...

eiNa said...

dilla: sungguh memenatkan ... house warming.. nnt2 laa.. duit dh xde.. ;P

azza: nnt2 laa kut azza.. umah baru swa.. hahaa

elis: house cooling dulu laa.. fulusnye udah abih.. :D

linda: hehhhe.. tq..

mummy_ayu said...

selamat pindah umah...penatnye...

MeL said...

kat BK 5 ke eina?

mazrah said...

selamt duduk rumah baru! :D

eiNa said...

mummy ayu: heh...mmg penat.. =)

Mel:dkat jugak ngn BK5 tu...Mel BK5 ke?

mazrah: thanks.. =D

Org yg tak dapat penghargaan pindah rumah said...

...ehem, nak perbetulkan sikit, ehem ehem...

"ps: kengkawan kalau nak cari umah aku kali nih pun senang jugak.. ikut simpang Petronas kt Playground tuh pastu simpang petama belah KANAN (bukan kiri la mama)..pas tu kiri lagi then terus jek..umah betul2 dpan signboard jln .. :P sure x sesat punye.."

...ehem ehem, sekian pembetulan, ehem ehem...

eiNa said...

apa ni org tak dpt penghargaan plak.. ekceli nak cita org tu the most important person daaaaaaa...
tp entry tu buekk lagi.. sabar ler daddy.. :P

Salina Inzaghi said...

selamat duduk umah baru hehehe
watla potluck utk housewarming...ok per...masing2 bwk makanan sikit sorg..jadikler

Salina Inzaghi said...

selamat duduk umah baru hehehe
watla potluck utk housewarming...ok per...masing2 bwk makanan sikit sorg..jadikler

Yasir Arafat said...

salam, sori menyampuk, terjumpa blog ni pun pasal cari info nak pasang astro, kami sekeluarga pun baru pindah di puncak jalil, tu yg terbaca direction jalan nak ke umah akak ni, macam direction ke umah saya je.. rupanya2 tersilap eh.. lepas petronas masuk kanan.. kalau umah saya ni lepas petronas masuk kiri, pastu kiri lagi.. sebijik2 la macam dalam posting akak tu.. heheheh.. anyway nak tanya, akak pasang astro haritu dgn sapa ? berapa depa charge ?

eiNa said...

saya call je yg ada number kt tiang2 tu.. dia amiik RM120.00..
haha..kalau x dh tesalah umah dh..

-------------------- said...

selamat berumah tangga baru :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails