Wednesday, June 17, 2009

...kisah Aira Irdina..

update cita Aira

1.miss gg yang pemalu

telah mula munculkan dirinya... yaa...
memang miss gigi tu sangat pemalu.. dia kuar sikit sangat..nmpk mcm butir beras jek baru.. tpi 3 batang sekali gus... 2 dibawah 1 di atas.. yang di atas nih.. mak oiii besaqq yang amat..memang pakej daddy..gigi besaq ghumah..hahaaa..akhirnya muncul jugak kauu wahai miss gigi yang pemalu.... setelah 13bulan baru kau muncul yeak...


2. MMR...
sudah diberi sabtu yang lalu..alang2 pegi SDMC utk followup checkup batuk ari tuh... dan.. bukan main gumbira lagi hati mama sbb Aira 100% sudah recover dr batuk yang jahat..dan kahak yang hina... hurmm jangan cuba kau serang Aira ku lagi okey... sekaligus cucuk MMR.. nangeh belum kena jarum lagi dah bising satu bilik Doc... tp bila jarum kena peha dia senyap la plak.. paastu main bear kat bilik Dr. Ali tuh...seb baik x kena bayaran... tq 2 a.*.a kerana mengcover bayaran spital...


3. dan bertukar susu ke ENfagrow A+ perisa HOney..
tanpa jelir lidah mahupun buat buat tak lalu..dengan sepantas habis sebotol di sedutnya..tak smpai 5 minit 7Oz di tunggangnya.. perhh..sedap rupanya perisa honey enfa + nih eik,,mama sedut gak try test rasa dia.. alaamatnya betambah laa bajet untuk susu Aira kemudian hari...

4. pemakanan..
Alhamdulillah...makan dh mcm orang besar2.. nak suap sendiri.. kena bg dia satu mangkuk utk diketuk2.. dan disepah2 semangkuk lagi mama suap...

5. berat naik 300gram dr masa masuk wad arituh
9.0kg now 9.3kg...
tinggi 75cm? tinggi ke dia? ke so so only...

6. bejalan?
huhuuu belum ... bediri tegak smbil lenggang lenggang kangkung..tepuk amai2... cak cekuk dang gamit...tp suh melangkah terus dia duduk...

7. bercakap..
nih best... mama tanya - Aira nak susu? nakkkk...-
-Aira nak mamam.. nanakk...
- Aira mandi.. naaakkk....
-panggil deddeyy..
- bear is her favourite soft toys.. besepah kalau kta kata mana bear..dia pi amik suma bear dia bagi kat kta..
-tuuu..tuu.. smbil tunjuk jari halus dia ke arah apa2 benda yang dia nk suh kta tngok.. contoh: nmpak miaaww jiran sebelah.. tuuu..tuu smbil ngan excited nya tunjuk cat tuh..
- kalau kta panggil Aira.... nnt dia jawap "appeee" bunyi kasar gila mcm org mrah..

8. ada bantal busyuk noww..
nak tdo kena bgi booster dia tuh..nnt dia gomol2 ngan bantal peluk pastu buat gerammmm...

9. pepagi klu org sebok nk p keja tuh dia pun kaluttt sama naik..
tmbah skang pepagi mama mandikan dia dulu..dia siap tunggu depan pintu nak kuar sekali.. tpi bila antar p nuseri tak mo masuk nuseri..umpan ngan bantal busukk baru mau....

10. hurmm... AIRA IRDINA adalah pengubat hati, penghibur hati, pengarang jantung.. mama n daddy..

HELLOO all...masa ni Aira kat sunway lagoon time family day daddy nye kampeni tuh..Aira sleepy tapi mama ajak begambar.. Aira nk tangkap camera ... Aira kurus sket kan..pp dah tak bam bam...

13 comments:

Magnificent Moments of Life said...

perkembangan aira is very the good eina. GG sudah mau tumbuh yeah...
sasha pun minum enfa2 ni tapi hers is enfakia A+ perisa honey gak.

WELL DONE AIRA.......

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

eina rajin2 bawak anak jalan main kat taman kanak2 tu..tatih aira jln2 naik gelongsor tu..lama2 pandai tatih..

eiNa said...

linda; yaa..akhirnya miss gigi baru mau tumbuh.. :P
Enfa mmg bagus la eik..shasha pun minum enfa..

yana: mmg tingin nk bawak dia p playground tp tu la hah.. masa belum mengizinkan..

eiNa said...

linda; yaa..akhirnya miss gigi baru mau tumbuh.. :P
Enfa mmg bagus la eik..shasha pun minum enfa..

yana: mmg tingin nk bawak dia p playground tp tu la hah.. masa belum mengizinkan..

Elyn said...

eina, susu enfagrow honey tu manis sgt tak?? kit etgh plan nk pakai perisa apa tah nnt tuk wafiq....

Queens said...

Eina..my ayra lom naik gigi lagi..berdiri dah lepas tangan, pot pet pot jgn ckplah..hi hi tapi tak faham biji butir hiks..

muahhhh aira..

eiNa said...

elyn: enfa honey tuh ikut panduan dia suh buh 4 scoope yg diberi dlm packet wth 275ml air..tp kte buat 2 scoope with 7Oz air..sedap... rasa la dulu sblm bg wafiq try..hehe...

tiara: ahaks.. xpe..aira dh 13 bulan bru nk menampakkan gigi yg malu2 nak tumbuh.. potpet2 nanti bleh la ckp tu...

Salina Inzaghi said...

huhuhu semakin nakal muka nyer si aira tuh...tambah ngan ketap bibir bawah tu hihihih..ni ala2 aksi hero tamil ke? heheheh

eiNa said...

kak nani: aiyak..ketap bibir aksi hero tamil ker? apakah?! kenan masa pegnen duk keliling ngan bangsa tu sajo...hahhaa

Mama_Aqish said...

pemalu macam mamanyer kot....tak pe girl malu2 mesti jual mahal sikit tol tak???

Jiey^Mien said...

jiey pun tgh pikir nak tuka susu ian ni..
ingt nk bg anmum.. takpun susu yang ada flavor gak kan? coklat ke ape.. ian ni mmg susah nk minum susu..

eiNa said...

mama aqish:girl mesti laa malu2 sket.. :P

jiey: kalau Ian dah biasa ngan Anmum continue ngan anmum je..anmum pun ada perisa2 kan?

azzamoro said...

aira dah besar..rase mcm baru jek melawat aira masa baru lahir.. kite ade lagi simpan pic kaki aira yang kecil tuh..

xpe sket lagi pandai jalan. kak ina kene umpan aa nak suruh dia jalan..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails